Guvernul Renzi, o nouă lege bugetară cu reduceri de taxe înaintea referendumului constituțional din Italia

Guvernul Renzi, o nouă lege bugetară cu reduceri de taxe înaintea referendumului constituțional din Italia
foto:http://www.loraquotidiano.it

Cabinetul premierului din Italia a adoptat o lege a bugetului în care include reducerea taxelor impuse companiilor și măsuri pentru stimularea investițiilor în efortul de a reconstrui sprijinul politic și de a îmbunătăți perspectivele politice înainte de un referendum constituțional programat pentru luna decembrie a acestui an.

„Italia încă nu o duce bine, dar după doi ani şi jumătate o duce un pic mai bine decât înainte”, a declarat Matteo Renzi, un politician tânăr, considerat un reformator al sistemului politic italian, informează Ziarul Financiar.

Proiectul propus de acesta privind bugetul trebuie să fie aprobat de parlament până la sfârșitul anului. Reducerile de taxe sunt foarte importante pentru companiile mici, iar banii „nu se vor duce la bancheri, ci la afacerile mici și mijlocii și la meșteșugari”. Referendumul de la începutul lui decembrie ar putea fi sfârșitul guvernului Renzi, tocmai de aceea politicianul dorește sprijin.

Premierul trebuie să mențina disciplina bugetară cerută de Comisia Europeană, în timp ce încearcă să impună propriile măsuri menite să repornească economia. Proiectul lui Renzi include reducerea taxei de profit, stimularea investițiilor publice, majorarea pensiilor mici și bani mai mulți pentru orașele care vor fi gazde ale imigranților. Guvernul țintește creșteri economice în anul ce va să vină.