Hidroelectrica a denunțat contractul cu Energy Holding, care a generat pagube de 1,4 miliarde de lei

Hidroelectrica a denunțat contractul cu Energy Holding, care a generat pagube de 1,4 miliarde de lei
Foto: businesscover.ro

Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a anunțat marți că a denunțat contractul încheiat de aceasta din urmă cu Energy Holding. Din analize a rezultat că acesta a general 1,4 miliarde de lei de când a fost încheiat, în ultimii șase ani de zile.

Acesta nu este primul contract denunțat de Euro Insol. Anterior, au fost denunțate și cele cu Euro-P.E.C., EFT, Alpiq RomIndustries și Alpiq RomEnergie, relatează Mediafax. În plus, ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, a declarat la sfârșitul săptămânii trecute că până la sfârșitul acestei luni ar putea fi denunțate toate contractele pe care le-a semnat Hidroelectrica cu „băieții deștepți” din energie și speră ca până cel târziu la începutul trimestrului IV al anului Hidroelectrica să iasă din insolvență.

Energy Holding arată, într-un comunicat, că decizia de denunţare a contractului a fost luată după peste şapte luni de negocieri, în care Energy Holding „a dovedit bună credinţă şi a venit, în permanenţă, în întâmpinarea cerinţelor Hidroelectrica”.

„Cu toate că echipa de negocieri a Hidroelectrica s-a schimbat pe parcursul celor 7 luni de cel puţin 3 ori şi negocierile au pornit de fiecare dată de la zero, reprezentanţii Energy Holding au dovedit flexibilitate în acceptarea modificărilor parametrilor esenţiali ai contractului: preţ, durată, cantitate. Vom gestiona situaţia creată şi vom limita impactul deciziei Hidroelectrica asupra partenerilor noştri contractuali”, potrivit comunicatului.

Ministrul a precizat și că producătorul de energie a înregistrat o pagubă de aproximativ 4,5 miliarde de lei din contractele bilaterale cu „băieții deștepți.”

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din țară, a intar în insolvență luna trecută, la solicitarea Consiliului de Administrație. Motivul a fost scădera cifrei de afaceri și creșterea datoriilor, pe fondul secetei din 2011 și a unui „dezastru de management.”

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)