Iaht „eco-friendly” ultra-luxos, inovație în materie de vacanțe de cinci stele. Vezi cum arată (VIDEO)

Iaht „eco-friendly” ultra-luxos, inovație în materie de vacanțe de cinci stele. Vezi cum arată (VIDEO)

Compania Wally-Hemes Yachts (WHY) a contruit un iaht ultra-luxos alimentat cu „energie verde”, un adevărat hotel de cinci stele plutitor cu dimensiuni enorme: nava are o lungime de 58 de metri și o lățime de 38 de metri și o suprafață de 3,900 metri pătrați, informează site-ul designboom.com.

Iahtul a fost testat într-un rezervor de apă special construit în Gateborg pentru a se vedea modul în care se comportă sistemele și motorul hibrid în larg.

Nava dispune de 16 locuri de pasageri și 24 de membri ai echipajului, având o autonomie a generatoarelor de 10 ore.

Iahtul ecologic funcționează pe energie verde, economisind 20-30% din combustibil și 40-50% din electricitatea consumată la bord, dispunând de 960 mp de panouri solare, care produc zilnic peste 500 kw. Mai mult, nava dispune și de un sistem de colectare a apei de ploaie.

Ca orice ambarcațiune de lux care se respectă, iahtul are o piscină de 25 mp, un helipad de 100 mp, camere de baie, sauna, sala de forță, sala de masaj, o alee de plimbare, o cameră de audiții muzicale, o sufragerie, o sală de cinema, apartamente, terase și locuri de relaxare.

Iaht „verde” ultra-luxos

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_6520').select();" id="embed_text_6520" />
Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)