Importurile de carburanți din Rusia, interzise / Șoferii cu mașini pe motorină ar putea plăti mai mult la pompă

Importurile de carburanți din Rusia, interzise / Șoferii cu mașini pe motorină ar putea plăti mai mult la pompă

Scumpirea motorinei este inevitabilă în următoarea perioadă, întrucât importurile de carburanți din Rusia vor fi interzise de duminică, 5 februarie, de Europa. Nu sunt excluse crizele de aprovizionare.

Prețul motorinei ar putea crește, după ce Europa a interzis importurile de carburanți din Rusia

Blocul comunitar își extinde embargoul asupra livrărilor rusești de motorină și benzină, după două luni de când UE a interzis majoritatea importurilor de țiței din Rusia. Această decizie nu este lipsită de riscuri pentru transportatorii din Europa, dar nici pentru șoferii care conduc autoturisme pe motorină.

Deși embargoul asupra țițeiului rusesc, demarat în 5 decembrie 2022, nu a produs multe perturbări, există temerea că interzicerea importurilor de combustibil ar putea afecta mai mult șoferii, potrivit m.ziare.com.

Volumul pe care Rusia l-a importat anul trecut în Europa va fi greu de înlocuit. În ultimele săptămâni, rafinăriile europene și-au pregătit rezerve pentru acest moment.

Europa va fi nevoită să aducă mai multă motorină din Arabia Saudită, Kuweit și Emiratele Arabe Unite, precum și din India, China și SUA, pentru a putea depăși momentul, spun analiștii.

Exporturile ruse de motorină au scăzut brusc în ultimele zile. „În Europa, nu este de așteptat să apară imediat un deficit de motorină și alte produse petroliere; rezervele oferă cel puțin un tampon pe termen scurt.

(…) Totuși, diferența dintre prețul motorinei și cel al petrolului de peste 40 de dolari/baril, este cu mult peste normal, deși este mai mică decât anul trecut. În același timp, șoferii plătesc la pompă o motorină cu 15% mai scumpă decât benzina, față de o diferență de 3% în 2021”, potrivit NY  Times.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)