În ce să investești sume mici de bani. Idei de investiții pentru 2021

În ce să investești sume mici de bani. Idei de investiții pentru 2021
Foto: pixabay.com

Investițiile reprezintă o modalitate prin care îți poți asigura un câștig financiar în viitor și sunt o variantă luată în calcul de tot mai multe persoane, mai ales în această perioadă de criză, provocată de pandemia de coronavirus. Pentru ca riscul să fie cât mai mic, este important de știut că investițiile nu se referă doar la sume mari. Poți investi cu succes sume mici de bani, iar în 2021există multe posibilități în acest sens.

Ce înseamnă o suma mică atunci când vine vorba de investiții

Atunci când este vorba de sume mici care pot fi investite, acestea pot porni chiar și de la 100 de lei.

Pentru a investi sume mici de bani există mai multe opțiuni, una dintre ele fiind cea a depozitelor bancare, care sunt considerate cele mai sigure investiții din acest moment, potrivit financer.com. Depozitele bancare sunt mult mai profitabile decât conturile de economii standard, pentru că vin cu niște dobânzi mult mai consistente. În plus, depozitele sunt asigurate în limita a 100.000 de euro/individ/bancă, ceea ce înseamnă căîn cazul în care banca va da faliment, persoana va fi despăgubită de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare. Cei care vor să se expună unui risc minim trebuie să știe că o soluție bună este cea a invesiției în mai multe depozite.

O altă variantă care poate fi luată în calcul este investițiaîn titluri de stat sau obligațiuni de stat. Prin acestea, cetățenii împrumută statul pentru o anumită perioadă, iar la final vor primi suma creditată, la care se adaugă o dobândă fixă anuală. Investițiile în titlurile de stat nu sunt impozitabile.

O modalitate de a face investiții este și cumpărarea/vânzarea de acțiuni. Acestea atestă dreptul de proprietate asupra unei părți din capitalul social al unei societăți. În astfel de cazuri, profitul vine atunci când vinzi acțiuni de la o companie care are o valoare de piață mai mare decât în momentul în care ai achiziționat respectivele acțiuni.

De asemenea, poți obține bani din dividende. Asta înseamnă că pentru fiecare acțiune pe care o deții, ai dreptul să primești o cotă parte din profiturile pe care compania le-a înregistrat.

În ce să investești sume foarte mici – 100 de lei pe lună

Fondurile de investiții sau fondurile mutuale pot fi, de asemenea, o opțiune. Ele au fost gândite pentru punerea în comun a banilor mai multor investitori privați, realizându-se astfel plasamente financiare. Scopul este acela ca sumele investite să fie multiplicate.

Nu în ultimul rând, una dintre cele mai actuale modalități de a investi bani în 2021 este reprezentată de monedele virtuale sau criptomonede. În acest caz, specialiștii recomandă ca în criptomonede să fie investite sume mici pentru a evita orice risc.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)