ÎNCĂ O TAXĂ DE LA STAT PENTRU ROMÂNI! Principalii afectați, TINERII ȘI MEDIUL PRIVAT

ÎNCĂ O TAXĂ DE LA STAT PENTRU ROMÂNI! Principalii afectați, TINERII ȘI MEDIUL PRIVAT
Foto: Ziua de Constanta

Au promis eliminarea a sute de taxe, mărirea pensiilor și salariilor bugetarilor, iar acum nu mai știu de unde să facă rost de bani. Se strânge lațul pentru PSD-iști. Și, pentru a ieși din încurcătură, lovesc în mediul privat.

Cea mai nouă taxă, pe care vor să o impună de la 1 iulie, îi privește direct pe angajații cu serviciu part-time.

Astfel, firmele care au angajați care lucrează 2, 4 sau 6 ore trebuie sa achite contribuții sociale ca pentru munca cu normă întreagă.

Oficialii din Finanțe se apără spunând că patronii încheie contracte part-time doar pentru a plăti mai puține taxe, negândindu-se că aceștia sunt în mare parte studenți sau masteranzi.

“Principalii afectati vor fi cei tineri, care au o mai mica experienta si au un singur job, pe care il fac part-time. Ei sunt principalii afectati, pentru ca pot ramane fara locuri de munca. Daca nu renunti la acesti angajati, o sa-ti creasca tie costurile ca si angajator.”, a declarat pentru stirileprotv.ro Octavian Bădescu, om de faceri.

Peste 360.000 de români apar în acte cu un singur job, part-time, plătit în medie cu 500 de lei. Prea puțin ca să fie adevărat, spun autoritățile, care, cel mai probabil, au pierdut de mult contactul cu realitatea. Le reamintim acestora că mulți români trăiesc din salarii de 1000 – 1500 de lei/lunar, în condițiile în care sunt angajați cu normă întreagă. Chiar și în Capitală.

Tags:
Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)