Investițiile în rețelele de transport și distribuție a energiei electrice au fost de 9,7 miliarde de lei în perioada 2008-2014

Investițiile în rețelele de transport și distribuție a energiei electrice au fost de 9,7 miliarde de lei în perioada 2008-2014
Foto: moldova24.info

Investițiile în rețelele de transport și distribuție a energiei electrice au fost de 9,7 miliarde de lei în perioada 2008-2014, arată Federația Patronală a Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie într-un comunicat.

„Alte 1,9 miliarde lei au fost investite în perioada 2008-2013 în rețelele de distribuție a gazelor naturale în scopul întreținerii, extinderii, și îmbunătățirii acestora. De la privatizare până în prezent companiile de gaze naturale și electricitate, membre ale Federației ACUE, au investit în România circa 8,7 miliarde de euro și au planuri de investiții de aproximativ 600 milioane de euro”, mai susține ACUE, potrivit Agerpres.

Alte investiții semnificative suplimentare sunt necesare pentru a îmbunătăți calitatea rețelei și a o duce la nivelele similare cu cele existente în Uniunea Europeană.

Federația ACUE numără 27 de membri, printre care se numără E.ON România, GDF SUEZ Energy România, Distrigaz Sud Rețele, ENEL România, CEZ România, Electrica, Electrica Furnizare, Transelectrica, Congaz, WIEE, Wirom Gas, GAS EST, cu un total de aproximativ 30.000 de angajați și o cifră anuală de afaceri de peste 5,4 miliarde de euro.