Ionuț Mișa, abia numit la șefia ANAF, vine cu vești proaste: 2018 va fi un an dificil din punct de vedere al încasărilor

Ionuț Mișa, abia numit la șefia ANAF, vine cu vești proaste: 2018 va fi un an dificil din punct de vedere al încasărilor

Ionuț Mișa, fostul ministru de Finanțe recent numit la șefia ANAF, a anunțat deja că 2018 va fi un an dificil din punct de vedere alîncasărilor, pentru că programul acestora este “foarte în urmă”, informează Agerpres.

“Anul 2018 va fi un an dificil din punct de vedere al încasărilor, pentru că programul de încasări este foarte în urmă. Probabil vor fi şi alte modificări care vor suplimenta planul de încasări, şi atunci cred că este foarte important să ne uităm mult mai atent la componenta de IT. M-aş bucura ca fiecare dintre dumneavoastră să încerce să utilizeze programul IT cât mai bine, să încerce să descopere celelalte structuri, celelalte componente. Aş vrea, şi o să iniţiem, un proces de instruire pentru fiecare program informatic, astfel încât (…) să puteţi transmite informaţii cât mai precise, cât mai utile, cât mai rapid”, le-a transmis Mişa celor prezenţi la bilanţul Direcţiei Regionale de Finanţe Publice Iaşi.

Pe lângă informatizare, Mișa a susținut că importantă este și asistența acordată contribuabililor: “Din punctul meu de vedere, cheia stă în asistenţa contribuabilului. (…) V-aş ruga să interacţionaţi cât mai mult cu contribuabilii şi să oferiţi cât mai multe informaţii. (…) Avem schimbări majore din punct de vedere fiscal, schimbări de mentalitate din punct de vedere fiscal. Aş vrea în primul rând dumneavoastră să le cunoaşteţi şi să le transmiteţi contribuabililor”.