Lucian Isar, despre devalizarea monedei naţionale: SRI să îl lase din braţe pe Mugur Isărescu

Lucian Isar, despre devalizarea monedei naţionale: SRI să îl lase din braţe pe Mugur Isărescu

Devalizarea monedei naţionale, care a ajuns miercuri la un curs halucinant de 4,75 lei pentru un euro, a condus la o reacţie dură a economistului Lucian Isar. Acesta a cerut, într-o intervenţie la Antena 3 după publicare cursului oficial de către BNR, ca „SRI să îl lase din braţe pe Mugur Isărescu”.

De altfel, încă dinainte de apariţia cursului, Lucian Isar s-a dezlănţuit la adresa guvernatorului BNR pe care l-a acuzat că ar sta în spatele atacului asupra leului pe care îl foloseşte drept şantaj pentru un nou mandat în fruntea instituţiei.

„Guvernatorul BNR a avertizat acum 2 zile că “pieţele” sunt agitate, de când a fost chemat pentru explicaţii la comisia din Senat, fără legătură cu fundamentele economiei şi mai ales fără legătură cu

Ordonanta 114 care este cunoscută deja de o lună. Este acelaşi şantaj practicat în septembrie 2017, când a evitat două săptămâni să fie audiat şi ca un făcut a explodat Robor.

După cum vă spuneam de ceva vreme, în perioada premergătoare alegerilor pentru Consiliul de Administraţie al BNR, Isărescu manipulează cursul şi dobânzile pentru a pune presiune pe politicieni.

România are un curs manipulat, administrat, după cum se laudă pe site-ul BNR chiar Isărescu. Asta înseamnă că, dacă vrea Isărescu, poate duce cursul euro/leu în 4 sau în 5 în câteva minute.

Isărescu a încercat să şantajeze iniţial politicienii cu mişcarea Robor care a crescut de 5 ori în 7 luni. Nu a anticipat taxa pe lacomie şi mecanismul isteţ legat de Robor.

Lăsat fără presiunea pe Robor, Isarescu a declanşat “atacul” pe curs aşa cum a procedat şi în 1997 şi în 2008.

Isărescu încearcă să panicheze populaţia prin intermediul media şi să pună presiune pe politicieni, apărând ca Salvatore în schimbul mandatului la BNR”, a declarat Isar pentru financialintelligence.ro.

Economistul a subliniat că ieşirea din criza deprecierii leului trebuie să vină de la SRI care trebuie să acţioneze pentru a arăta ce urmăreşte Mugur Isărescu.

„SRI ar trebui să acţioneze prin anchete anchete corecte care ar demonstra agenda personală a lui Isărescu în detrimentul economiei.

Mai mult, Ministerul Finanţelor ar trebui să emită un eurobond de peste 2 miliarde de euro. Cerere există, după cum o demonstrează emisiunile recente ale Italiei si Spaniei şi să îl vândă direct în piaţă, fără “intermedierea” interesată a lui Isărescu”, conchide Mugur Isărescu.

Cursul valutar oficial arăta miercuri la un nivel record de 4.7569 lei, iar pe piaţa interbancară se tranzacţionează deja aproape de 4,8 lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe