Isărescu: Un acord cu FMI ar da un plus de credibilitate politicii economice a României. Văd un acord axat pe probleme nerezolvate, reforme structurale

Isărescu: Un acord cu FMI ar da un plus de credibilitate politicii economice a României. Văd un acord axat pe probleme nerezolvate, reforme structurale
Foto: cotidianul.ro

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, a declarat că un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) ar face politica economică a României mai credibilă, mai ales dacă s-ar axa pe reforme structurale, informează Mediafax.

„Un acord cu Fondul ar da un plus de credibilitate politicii economice a României. Cred că ne-ar ajuta şi în ceea ce priveşte finanţarea avantajoasă de pe pieţele internaţionale, probabil ar stimula procesele de reformă şi coeziunea mixului de politici”, a declarat, miercuri, Isărescu.

Șeful Băncii Naționale a mai precizat că aspectele legate de acest nou împrumut trebuie decise de clasa politică, având în vedere faptul că acordul va fi dus mai departe de un nou Guvern.
De asemenea, Isărescu a atras atenția și asupra modalității în care s-a încheiat fostul acord  care va cântări foarte mult în luarea unei noi decizii de către FMI. În plus, guvernatorul BNR a subliniat necesitatea unor reforme structurale.

„Nevoia de finanţare externă poate fi controlată, nu văd un acord axat pe problemele balanţei de plăţi, ci unul axat pe problemele rămase nerezolvate, pe reforme structurale”, a mai spus şeful BNR.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, marți, că România va solicita încheierea unui nou acord cu Fondul Monetar Internațional în cursul acestui an.(Detalii AICI)