Jocurile Olimpice reduc șomajul în Marea Britanie

Jocurile Olimpice reduc șomajul în Marea Britanie
Foto: The Guardian

Șomajul din Marea Britanie a scăzut pentru a patra lună consecutiv, la 2.58 milioane de persoane, cel mai mic nivel înregistrat de vara trecută încoace. Scăderea se datorează Jocurilor Olimpice care au impulsionat pentru moment economia britanică în ciuda tulburărilor din zona euro, scrie The Guardian.

Institutul Naţional de Statistică din Marea Britanie (ONS) a precizat că numărul șomerilor a scăzut cu 65.000 de persoane din martie și până în luna mai, reducând rata șomajului la 8,1%, de la 8,3%, atât cât se înregistra înaintea acestei perioade. 

ONS a anunțat miercuri și că numărul celor care au obținut locuri de muncă în Londra a crescut cu 61.000 de persoane, ceea ce ar indica o legătură cu jocurile olimpice.

”Piața muncii rezistă impresionant de bine având în vedere că economia a suferit o a treia contracție consecutivă în al doilea trimestru”
, a declarat Howard Archer, analist în cadrul firmei de consultanță IHS Global Insight. Archer a sugerat faptul că impulsionarea pieței de muncă se datorează Olimpiadei.

În același timp, cifrele ONS indică o creştere la nivel național a numărului de persoane care primesc ajutor de şomaj cu 6.100, la 1,6 milioane.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)