Jose Manuel Barroso: Ameninţarea la adresa supravieţuirii euro a fost depăşită

Jose Manuel Barroso: Ameninţarea la adresa supravieţuirii euro a fost depăşită

Președintele Comisiei Europene,  Jose Manuel Barroso, a declarat, luni, că amenințarea la adresa supraviețuirii euro a fost depășită, indemnând tările Uniunii Europene să se unească și mai mult în următoarea perioadă.

“Criza financiară nu a fost generată de Uniunea Europeană, ci de datorii publice nesustenabile create de guverne şi comportamente iresponsabile din domeniul financiar. (…) Ameninţarea existenţială împotriva euro a fost depăşită”, a spus Barroso.

Oficialul european a amintit, de asemenea, temerile privind ieşirea Greciei din zona euro. ”Profesioniştii pesimismului s-au înşelat din nou. Grecia se menţine în zona euro”, a precizat acesta.

Totodată, șeful CE şi-a exprimat satisfacţia faţă de paşii făcuţi către o mai mare integrare economică şi instituţională.

“Europa a ajuns într-un moment în care, dacă nu vrea să cadă în irelevanţă, trebuie să-şi adâncească integrarea, mai ales în termeni politici’, a mai spus fostul premier portughez. ‘Credibilitatea unei monede depinde de soliditatea instituţiilor care stau în spatele ei”, a subliniat el, potrivit Agerpres.

Preşedintele Comisiei Europene, portughezul José Manuel Durao Barroso, participă în aceste zile la conferința ‘Portugalia în Lume’, care marchează cei 40 de ani de existenţă ai săptămânalului portughez Expresso. Printre cei invitați se numără Mário Soares, fost preşedinte al Portugaliei, Felipe González, fost preşedinte al guvernului spaniol, António Damásio, profesor universitar şi Miguel Poiares Maduro, profesor de drept european la European University Institute

Urmăriți B1TV.ro și pe