Kelemen Hunor: Rectificarea bugetară, undeva la începutul lunii august. Veți vedea o restrângere a cheltuielilor la bunuri și servicii cu vreo 20% (VIDEO)

Kelemen Hunor: Rectificarea bugetară, undeva la începutul lunii august. Veți vedea o restrângere a cheltuielilor la bunuri și servicii cu vreo 20% (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Vicepremierul Kelemen Hunor, președintele UDMR, a susține că rectificarea bugetară va avea loc „undeva la începutul lunii august”. „Veți vedea o restrângere a cheltuielilor în zona bunuri și servicii cu vreo 20% din start”, a spus oficialul, marți, pe B1 TV, la Actualitatea cu Tudor Mușat.

Kelemen Hunor, pe B1 TV, despre cheltuielile statului și dimensiunea aparatului bugetar

Întrebat despre cheltuielile statului, vicepremierul a spus: „La rectificare veți vedea o restrângere a cheltuielilor în zona bunuri și servicii cu vreo 20% din start. Veți vedea, am început discuțiile, se pregătește rectificarea, va fi în august, undeva la începutul lunii august, și veți avea și această știre când vom ajunge acolo, se va reduce cheltuiala statului”.

Kelemen Hunor a vorbit și despre dimensiunea aparatului bugetar.

„Noi deja am oprit angajările până anul viitor, deci nu vor fi angajări. Din ceea ce văd eu, sunt zone care sunt prost plătite în continuare, cultura, educația, inclusiv cercetarea, vorbesc de ministere, de zona centrală și nu numai, și sunt zone subpopulate, se vede acum cum migrează oamenii dintr-un minister într-un alt minister și nu atragem de pe piață oameni specialiști pentru PNRR, pentru programele operaționale din perioada de programare care începe anul viitor”, a adăugat el.

„Este în lucru deja și salarizarea unitară, fiindcă aici, iarăși, trebuie să spunem foarte clar că sunt anumite sectoare unde, dacă pe termen lung nu reușim să rezolvăm ceva, vom avea probleme, și asta e educația. Tot timpul dau acest exemplu. Nu se poate să nu investești în educație, să nu investești în profesori, să nu investești în infrastructură mult mai mult decât am făcut până acum. Din acest punct de vedere, și banii care vor fi colectați trebuie să meargă la educație, o parte, și într-o sumă foarte mare, într-un procent mult mai mare decât până acum”, a mai spus președintele UDMR, care a vorbit pe B1 TV și despre modificările fiscale, și despre iarna viitoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe