Lanțul Turabo, de la 50 de cafenele la insolvență. La ce afaceri se gândește acum cel care a pus bazele pieței cafenelelor din România

Lanțul Turabo, de la 50 de cafenele la insolvență. La ce afaceri se gândește acum cel care a pus bazele pieței cafenelelor din România
Foto: Dailybusiness.ro

Lanţul de cafenele Turabo, cel mai important jucător de pe această piață în 2008, când avea afaceri de 15 milioane de euro, se află acum în insolvență. În mai puțin de trei ani au fost închise toate cele 50 de cafenele și centre de evenimente Turabo deținute pe piața locală de Tudor Dragomir Niculescu, proprietarul lanțului, relatează Ziarul Financiar.

Românul, în vârstă acum de 32 de ani, este unul dintre primii care a pus bazele pieței cafenelelor din țară. Tudor Dragomir Niculescu s-a lansat în acest business în momentul în care avea puţin peste 20 de ani şi când piaţa de restaurante şi cafenele avea un important potenţial de creştere deoarece era la început.

Acum, Niculescu spune că nu mai are afaceri în România și că se orientează către piețele externe, fără a oferi mai multe detalii în acest sens.

„Nu mai există Turabo, nu mai există aceste afaceri pe piaţa locală. Am alte afaceri, însă nu în România. Aici nu vreau să mai încep nimic”, a declarat Niculescu, pentru sursa citată, fără a mai oferi alte detalii în privința planurilor sale.