Legea care obligă supermarketurile să aibă 51% produse locale provoacă nemulțumiri în rândul producătorilor mici și mijlocii (VIDEO)

Legea care obligă supermarketurile să aibă 51% produse locale provoacă nemulțumiri în rândul producătorilor mici și mijlocii (VIDEO)
Foto: economica.net

Producătorii români spun că legea supermarketurilor care ar trebui să aducă mai multe produse româneşti pe rafturile magazinelor face mai mult rău decât bine. Oamenii se plâng că vor rămâne cu produsele nevândute pentru că au nevoie de foarte mulţi bani pentru a respecta un astfel de contract cu supermarketurile. Şi nici nu se va ieftini vreun produs ca urmare a acestei inițiative.

Producătorii spun că au nevoie de mai mult ajutor din partea autorităților pentru a putea obține profit în urma acestei legi. "Despre lege, pe fond o lege bună, dar pentru producătorii mici și mijlocii e neoperabilă pentru că nu avem ceea ce ne dă șansa să pătrundem în magazin" a spus Tudor Dorobanțu, un producător intervievat de B1TV.

Printre motivele invocate de aceștia pentru care nu pot concura cu producătorii mari pentru a obține contracte și a le duce la îndeplinire, se numără faptul că în anumite cazuri este necesară o fabrică pentru procesarea produselor, iar în alte cazuri nu au condițiile necesare de depozitare.

Legea care obligă supermarketurile să aibă 51% produse locale provoacă nemulțumiri în rândul producătorilor mici și mijlocii

#DIRECT_ONE_4ukava#