Leul își continuă deprecierea în ritm alert. Euro a ajuns la 4,5021 lei

Leul își continuă deprecierea în ritm alert. Euro a ajuns la 4,5021 lei
foto: magazinsalajean.ro

UPDATE 13:05: Leul continuă să se deprecieze în fața monedei euro. Așadar, previziunile analiștilor economici au fost întemeiate, iar leul a ajuns la 4,5021.

Analiștii economici avertizează despre o posibilă depreciere a leului în următoarele săptămâni, în contextul în care cursul de schimb cu euro de joi este de 4,5 lei pe interbancar, față de cel de miercuri, de 4,9, potrivit zf.ro.

"Cum aversiunea faţă de risc la nivel global se menţine alături de lângă temerile interne, leul ar trebui să se deprecieze în continuare, posibil mergând spre 4,53 lei/euro în săptămânile următoare", au explicat analiștii de la ING Bank într-un raport.

Cât despre situația din ultima vreme, euro a ajuns la maximul ultimelor două luni în fața leului, în contextul în care pragul de 4,5 lei nu a mai fost depășit de la începutul lunii februarie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:29 - Prima Doamnă a Ucrainei împlinește 45 de ani. Ce mesaj i-a lăsat Volodimir Zelenski: „Mă faci mai puternic”
10:27 - Simona Pătruleasa, despre cea mai mare provocare din viața ei: „Medicii îmi spuneau că este imposibil”. Ce sacrificii a făcut vedeta în urmă cu 12 ani pentru a deveni mamă
10:19 - Cutremur de 7,8 grade în Turcia, resimțit şi în Siria, Liban şi Cipru: Sute de morți, mii de răniți. Seismul a fost urmat de 42 de replici / Turcia cere ajutor internațional. România trimite salvatori (VIDEO)
10:14 - Urmărire ca în filme: Un traficant ucrainean a încercat să scape cu un Audi Q7 plin cu țigări. După cinci focuri de armă în pneuri, a tras pe dreapta și s-a predat vameșilor români (FOTO)
10:10 - Austria începe limitarea vitezei pe autostrada la 100 de km/h pentru a favoriza mașinile electrice
10:00 - Anthony Delon a ajuns la Oradea: „E puţin frig aici”. Fiul celebrului actor va juca alături de Mickey Rourke (VIDEO)
09:59 - Un bărbat beat și drogat s-a certat cu iubita, a băgat-o în portbagaj și a dat foc mașinii, în București. Femeia a fost salvată
09:57 - Andreea Ibacka, mărturisiri surprinzătoare despre soțul ei, Cabral, după ce acesta a luat o pauză de la televiziune: „Este greu de pensionat”
09:47 - O nouă confruntare pe tema pensiilor pentru Macron, grevele și manifestațiile continuă
09:33 - Grecia acuză Turcia după ce o altă ambarcațiune cu migranți s-a scufunat în apropiere de o insulă: Patru morți și 39 de persoane salvate