Lia Olguța Vasilescu, despre plafonarea indemnizației de creștere a copilului: Puteam să NU O MAI DĂM DELOC! (VIDEO)

Lia Olguța Vasilescu, despre plafonarea indemnizației de creștere a copilului: Puteam să NU O MAI DĂM DELOC! (VIDEO)

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat marți că „nimeni din România” nu contribuie pentru indemnizația de creștere a copilului, precizând că statul a optat să plafoneze această indemnizație la 1.800 de euro, deși ar fi putut să o elimine complet.

„Nimeni din România nu contribuie vreodată pentru indemnizația de creștere a copilului. Este o formă a statului de a ajuta familiile ca să își crească acești copii în perioada în care nu lucrează Deci, nu avem ce să vorbim aici de principiul contributivității, iar plafonul este maxim din Uniunea Europeană. Puteam să-l facem și mai jos. Puteam să facem ca în țări foarte dezvoltate din UE, să nu mai dăm deloc sau să dam 100 de euro. Dar n-am făcut-o. Am plafonat la 1.800 de euro. Din punctul nostru de vedere este îndestulător pentru România, atât timp cât această sumă se dă și în Germania și este maximum din UE. Nicăieri în lume nu există posibilitatea ca să te întinzi cu această sumă în funcție de venituri”, a declarat Ministrul Muncii în cadrul ședinței Comisiei de muncă de la Senat, unde s-a discutat depsre legea de aprobare a ordonanței referitoare la plafonarea indemnizației de creștere a copilului.

Olguța Vasilescu declarat că numărul celor afectați de această plafonare este de 1.000 de persoane și că statul român ajunsese să plătească lunar și 35.000 de euro. „Nu sunt foarte multe persoane afectate. Este vorba de 1.000 de persoane. Nu am făcut aceastăOUG pentru căar fi dezechilibrat bugetul, ci pentru a corecta o lege care, așa cum era, dădea naștere la tot felul de inechități (…). Ajunsesem săplătim statul român indemnizații de 35.000 de euro lunar si asta pentru că, așa cum se calculeaza din venituri, se puteau face tot felul de excese si ilegalități”, a afirmat Olguta Vasilescu.

Senatorul USR Florina Presada a susținut însă că prin plafonarea taxei pentru creșterea copilului se încalcă principiul contributivității. Comisia de muncă a Senatului a dat marți un raport favorabil proiectului de lege privind concendiul și indemnizația lunară pentru creșterea copilului.

Pe holurile Parlamentului, Lia Olguța Vasilescu a oferit explicații suplimentare în ceea ce privește proiectul de lege

#DIRECT_ONE_fl85ka#