Liberalizarea pieței gazelor: Până când clienții casnici trebuie să își aleagă furnizorul de gaze

Liberalizarea pieței gazelor: Până când clienții casnici trebuie să își aleagă furnizorul de gaze

Consumatorii de gaze din România, racordați la rețeaua de gaze naturale vor avea posibilitatea, peste câteva luni să își aleagă furnozorul, cu mențiunea că pot opta să nu facă o alegere, caz în care vor rămâne la actualul furnizor, precizează capital.ro.

Mai exact, clienții casnici trebuie să își aleagă furnizorul de gaze naturale și până la data de 30 iunie 2020 să încheie cu acesta un contract aferent furnizării gazelor naturale în regim concurențial.

Clienții casnici pot accepta orice ofertă-tip publicată de societatea furnizoare sau de către orice alt furnizor de gaze naturale. Lista lor poate fi gasita pe site-ul ANRE,ca si ofertele acestora,.

Prețul de furnizare a gazelor naturale trebuie să fie transparent și rezonabil. Acesta trebuie să fie exprimat în lei/MWh și trebuie să cuprindă toate costurile aferente furnizării gazelor naturale în regim concurențial, cu servicii reglementate incluse.

Asta în condițiile în care marfa gaz contează în proproție de 50% în factură, pentru ca restul este reprezentat de diverse tarife, precum transport, distribuție, înmagazinare, precum și taxele către stat.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)