Liderii UE nu au reușit să ajungă la un acord asupra bugetului pentru 2015

Liderii UE nu au reușit să ajungă la un acord asupra bugetului pentru 2015
Foto: business24.ro

Guvernele statelor membre ale Uniunii Europene şi Parlamentul European nu au ajuns la un acord asupra bugetului UE pentru 2015, informează AFP.

„În lipsa unui acord asupra bugetului european, Comisia Europeană (CE) va prezenta un nou proiect de buget pentru 2015”, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Comisiei pentru Buget din cadrul PE într-un mesaj postat pe Twitter.

Negocierile între miniştrii europeni cu privire la buget au fost întrerupte vineri, din cauza unor dezacorduri între membri.

Parlamentul European condiţionează aprobarea bugetului pentru 2015 de ajungerea la un acord asupra ajustărilor bugetului din 2014, grevat cu aproape 30 de miliarde de euro reprezentând facturi neplătite.

„Este necesar să dăm un răspuns concret problemei insuportabile a facturilor neplătite care se strâng pe birourile Comisiei”, a declarat deputatul francez Jean Arthuis, adăugând că aceste facturi neachitate „pun în pericol credibilitatea autorităţii europene şi alimentează argumentele eurofobilor”.

După eşecul ajungerii la un acord până la termenul limită din nopatea de luni spre marţi (1.00, ora României), CE urmează să prezinte un nou proiect de buget, care va fi negociat din nou, în vederea unui vot al deputaţilor în sesiune plenară pe 17 decembrie. În cazul în care nici atunci nu va exista un acord, ar putea fi declanşată procedura de plată lună de lună.

Ultima oră
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă
10:10 - Octavian Berceanu: 70-80% din deșeurile abandonate în Sectorul 1 provin din renovări de apartamente și birotică. Avem o iresponsabilitate pronunțată în rândul cetățenilor. Trebuie să disciplinăm populația (VIDEO)
10:02 - Tanczos Barna, o nouă măsură care îi vizează pe șoferi. În ce condiții ar putea fi confiscate mașinile parcate
09:49 - Alin Stoica: Deșeurile din Sectorul 1 sunt colectate / Dacă abandonăm gunoaiele pe stradă și apoi ne plângem că e murdar nu e o atitudine civică. Sper să vedem curând amenzi exemplare (VIDEO)
09:42 - Spărgătorii de semințe, puși de polițiști să măture cojile. Ce amenzi au primit
09:30 - Centrul Info Trafic, avertisment pentru șoferi: Traficul, restricționat pe A1 București – Pitești și pe A1 Deva – Nădlac
09:15 - Andrei Baciu: Am putea avea peste 1.500 de infectări cu coronavirus pe zi la vârful valului 4, care poate veni la sfârșitul lunii septembrie
09:09 - Detaliul care vă arată că sunteți afectați de caniculă. Specialiștii trag un semnal de alarmă: Se poate ajunge chiar și la deces
09:04 - Ce a făcut campionul european Robert Glință în finala de 100 m spate, de la Jocurile Olimpice
08:44 - Noile măsuri de relaxare propuse de CNSU de la 1 august. Vizate, evenimentele artistice și culturale, evenimentele private, mitingurile și competițiile sportive, funcționarea barurilor și a cluburilor