Lista produselor pe care românii nu le vor mai găsi în supermarket. Comercializarea lor a fost interzisă

Lista produselor pe care românii nu le vor mai găsi în supermarket. Comercializarea lor a fost interzisă
Foto: Pixanay.com

Produsele preferate de mulți dintre români au fost interzise în supermarketuri. Aceștia nu vor mai putea găsi la raft unele dintre cele mai utilizate și achiziționate obiecte.

Produsele de unică folosință, din plastic, dispar de pe rafturile magazinelor. Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat o OUG privind reducerea consumului de plastic din țară, iar ea a intrat în vigoare în data de 2 septembrie.

Ce obiecte au fost interzise și nu se mai pot găsi pe rafturile magazinelor

  • Bețișoare de urechi din plastic
  • Tacâmuri de plastic
  • Paie pentru băuturi
  • Agitatoare pentru băuturi
  • Bețe care se atașează baloanelor
  • Recipiente pentru alimente sau băuturi din polistiren expandat
  • Pahare pentru băuturi din polistiren expandat

Ce amenzi primesc comercianții care nu respectă noile măsuri

Agenții economici care nu respectă prevederile noii OUG vor fi sancționați cu amenzi usturătoare. Spre exemplu, amenzile variază între 20.000 – 40.000 de lei, pentru firmele care comercializează obiectele din plastic interzise și între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoanele fizice.

Ultima oră
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Recent făceam un apel la responsabilitate către partidele din arcul guvernamental. Nu a fost înțeles de toți, așa că îl reiterez
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot