Litoralul românesc, ocupat în proporție de 94%. Proprietarii hotelurilor lăsate în paragină ar putea fi amendați în viitor

Litoralul românesc, ocupat în proporție de 94%. Proprietarii hotelurilor lăsate în paragină ar putea fi amendați în viitor
Foto: gastromedia.ro

Conform unor date culese de Federația Patronală din Turism și Servicii, în acest an numărul turiștilor de pe litoralul românesc a revenit la nivelul anilor 2008 – 2009, rata de ocupare fiind de 94%. Cel puțin același grad de ocupare se prognozează și pentru luna viitoare.

Conform EVZ, Federația Patronală din Turism și Servicii are în vedere înființarea unei poliții turistice, cum există în alte state europene.

“Aceasta va trebuie să-i penalizeze pe proprietarii hotelurilor lăsate în paragină și să găsească astfel o soluție legală la imaginea de ruină lăsată de acele locații care umbresc imaginea de ansamblu a litoralului românesc,”  a explicat Dan Matei Agathon, care conduce această Federație.

De asemenea, Federația Patronală din Turism și Servicii a propus înființarea poliției plajelor, pentru a opri mica infracțiune și a crește astfel gradul de siguranță al turistului.

Agathon a precizat că România este cea mai sigură zonă cu litoral din sud-estul Europei, lucru pe care ar trebui să îl promoveze pe plan internațional. Marii tur operatori insistă, atunci când aleg o destinație turistică, să fie sigură.