Lovitură grea pentru economia Turciei! Turismul a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii 22 de ani

Lovitură grea pentru economia Turciei! Turismul a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii 22 de ani
Foto: turism24.net

Problemele din Turcia din ultima perioadă au avut consecințe grave asupra turismului, care s-a redus cu peste 40% în iunie. Aceasta a fost cea mai mare scădere înregistrată, în ultimii 22 de ani, scrie Reuters, potrivit gandul.info.

Declinul vine după o serie de veşti proaste pentru economia turcă, pe măsură ce tensiunile politice şi de securitate au scăzutt încrederea investitorilor străini.

Economiștii estimează că veniturile din turism ar putea scădea cu 25% în acest an, cu opt miliarde de dolari sub nivelul de anul trecut, respectiv echivalentul a 1% din PIB.

Sosirile turiştilor străini au căzut cu 40% în iunie, la 2,4 milioane de persoane, recordul negativ anterior fiind în mai, când fluxul scăzuse cu 34,7%, potrivit datelor oficiale.

Ankara şi Moscova fac eforturi pentru a reface legăturile, dar cu toate acestea numărul turiştilor ruşi din Turcia s-a redus cu 87% în primele şase luni ale anului.

Ultima oră
18:07 - Raed Arafat: La acest moment, întoarcerea la școală e planificată în condiții de normalitate (VIDEO)
17:57 - Moderna anunță că vaccinul său anti-COVID prezintă o eficiență de 93%, chiar și la șase luni de la administrarea rapelului
17:46 - Florin Cîțu dă asigurări că vor fi plătite în continuare facturile aferente proiectelor din PNDL 1 şi 2: Nu e adevărat că au fost întârzieri. Vor fi alocate noi resurse, nu e nicio problemă (VIDEO)
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele