Lovitură grea pentru economia Turciei! Turismul a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii 22 de ani

Lovitură grea pentru economia Turciei! Turismul a înregistrat cea mai mare scădere din ultimii 22 de ani
Foto: turism24.net

Problemele din Turcia din ultima perioadă au avut consecințe grave asupra turismului, care s-a redus cu peste 40% în iunie. Aceasta a fost cea mai mare scădere înregistrată, în ultimii 22 de ani, scrie Reuters, potrivit gandul.info.

Declinul vine după o serie de veşti proaste pentru economia turcă, pe măsură ce tensiunile politice şi de securitate au scăzutt încrederea investitorilor străini.

Economiștii estimează că veniturile din turism ar putea scădea cu 25% în acest an, cu opt miliarde de dolari sub nivelul de anul trecut, respectiv echivalentul a 1% din PIB.

Sosirile turiştilor străini au căzut cu 40% în iunie, la 2,4 milioane de persoane, recordul negativ anterior fiind în mai, când fluxul scăzuse cu 34,7%, potrivit datelor oficiale.

Ankara şi Moscova fac eforturi pentru a reface legăturile, dar cu toate acestea numărul turiştilor ruşi din Turcia s-a redus cu 87% în primele şase luni ale anului.

Ultima oră
00:50 - Pacientul zero cu Omicron din Italia și-a infectat toată familia: „Situația e sub control. Vaccinul a funcționat excelent în cazul nostru”
00:20 - Octavian Jurma: Valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami. Dacă infecţiozitatea noii variante de coronavirus se confirmă, valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet
00:06 - Valeriu Gheorghiță: Sunt indicii că Omicron este o variantă de scăpare de protecția anticorpilor, ceea ce reprezintă o problemă
00:03 - Marea Britanie confirmă 11 infectări cu varianta Omicron. Unele nu au legături cu deplasările în Africa de Sud
00:03 - Angajaţi ai Spitalului Judeţean din Botoşani, prinşi când încercau să fure mâncarea bolnavilor. Ce sancțiuni au primit
23:22 - Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară. Cine este „Atacantul anului” (VIDEO)
23:08 - Brașov: Înghesuială în Piața Sfatului la aprinderea luminițelor de Crăciun
22:58 - Adrian Câciu (PSD): Primăriile să se digitalizeze și să cunoască nivelul veniturilor, să primească subvenție numai cine are nevoie / Despre problema termiei în Capitală: Nu s-a făcut nici înainte, nici acum (VIDEO)
22:32 - Un nou val de scumpiri lovește România în prag de sărbători. Sindicalist: „Vom mânca un cozonac mai scump cu 30%”
22:21 - Adrian Câciu (PSD), ministrul Finanțelor: Nicușor Dan a ales să facă marketing politic pe problema termiei. E o retorică a victimizării personale în care eu nu vreau să intru / Banii din buget se dau în baza unui algoritm (VIDEO)