LOVITURĂ pentru Guvernul Dăncilă! O delegație FMI vine în CONTROL! Îngrijorări privind evoluţiile economice din România

LOVITURĂ pentru Guvernul Dăncilă! O delegație FMI vine în CONTROL! Îngrijorări privind evoluţiile economice din România

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de şeful misiunii FMI pentru România, Jaewoo Lee, se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 6 – 12 noiembrie.

„Echipa FMI va evalua recentele evoluţii economice şi financiare din România, va actualiza perspectivele macroeconomice şi va discuta bugetul pe 2019. Vizita va folosi, de asemenea, ca pregătire pentru misiunea de consultare pe Articolul IV, care va avea loc la începutul anului viitor”, a anunţat, săptămâna trecută, reprezentantul rezident al FMI în România şi Bulgaria, Alejandro Hajdenberg, scrie agerpres.

În prezent, România nu are în derulare un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, însă instituţia financiară evaluează anual evoluţia economiei româneşti, în baza consultărilor pe Articolul IV.

Consultările constituie un exerciţiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre. Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situaţiei financiare şi economice la nivel naţional şi formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare şi economice de urmat pentru asigurarea stabilităţii şi a unei evoluţii pozitive la nivelul economiei.