Lucian Heiuș: Nu pot să irosesc resursele ANAF alergând după micii comercianți / Antifrauda, foarte frecventă pe litoral de la 1 iulie / O bună parte din personalul de profil, spre controlul averilor (VIDEO)

Lucian Heiuș: Nu pot să irosesc resursele ANAF alergând după micii comercianți / Antifrauda, foarte frecventă pe litoral de la 1 iulie / O bună parte din personalul de profil, spre controlul averilor (VIDEO)
Foto: Facebook @ Heiuș Lucian Ovidiu

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a atras atenția că există mai multe structuri de control în cadrul instituției și a reiterat că nu poate irosi resursele „alergând după micii comercianți”. „Trebuie să ne îndreptăm o parte a Inspecției Fiscale spre marii contribuabili”, a punctat oficialul, vineri, pe B1 TV, la Actualitatea cu Tudor Mușat.

Lucian Heiuș (ANAF), pe B1 TV: Marea evaziune fiscală nu este la microîntreprinderi

„Eu am spus că nu pot să îmi irosesc resursele ANAF alergând după micii comercianți și că trebuie să ne îndreptăm o parte a Inspecției Fiscale spre marii contribuabili – și aia facem în continuare, există mai multe structuri de control în cadrul ANAF. Există inspecția fizică la persoane juridice, cu care să merg la marile companii, la societățile mijlocii, și eu încerc cât mai puțin să direcționez aceste controale spre întreprinderile mici, spre microîntreprinderi, pentru că nu acolo este marea evaziune fiscală”, a declarat șeful ANAF, care a oferit și alte detalii despre acțiunea care urmează.

Antifrauda va fi văzută „foarte frecvent” pe litoral în acest sezon estival, susține oficialul.

„Există acea structură care se numește Antifraudă, care face acele controale inopinate, și am și declarat că începând cu 1 iulie o să vedeți Antifrauda foarte frecventă pe litoral, unde începe sezonul estival și unde avem multe informații că, din păcate, restaurante, baruri, cluburi nu întotdeauna eliberează bonul fiscal pentru cei care merg să consume acolo”, a explicat el.

Lucian Heiuș a vorbit și despre controlul averilor.

„Avem și controlul la persoane fizice, în care voi direcționa o bună parte din personalul care este disponibil la acest gen de control spre controlul acesta al averilor, să îl numim”, a continuat șeful ANAF.

Urmăriți B1TV.ro și pe