Marea Britanie: Banca Angliei a redus estimările de creștere economică și inflație

Marea Britanie: Banca Angliei a redus estimările de creștere economică și inflație
Foto: britainfromabove.org.uk

Banca Angliei a redus estimările referitoare la creşterea economică şi inflaţia din Marea Britanie pentru 2015, luând în considerare dezvoltarea lentă la nivel mondial şi stagnarea din Europa, a declarat miercuri guvernatorul Mark Carney, relatează Bloomberg.

Potrivit Băncii Angliei, rata inflaţiei va continua să încetinească pe termen scurt, considerând că există o probabilitate ridicată ca indicatorul să coboare temporar sub nivelul de 1%, în următoarele şase luni.

O astfel de evoluţie îl va obliga pe Carney să dea explicaţii scrise ministrului de Finanţe George Osborne.

Pentru 2014, banca centrală a redus estimarea privind inflaţia la 1,2%, de la nivelul de 1,9% prognozat în august, iar pentru 2015 de la 1,7% la 1,4%. Estimarea pentru 2016 a fost menţinută la 1,8%.

„Există riscuri semnificative legate de prognoza de inflaţie”, potrivit Băncii Angliei, care menţionează incertitudinile geopolitice şi perspectiva preţurilor mărfurilor la nivel mondial.

Banca centrală anticipează o creştere a economiei britanice de 2,9% în 2015 şi de 2,6% în 2016, în scădere de la 3,1%, respectiv 2,8%.

Pentru zona euro, Banca Angliei a redus prognoza pentru 2015 la 1,25%, de la 1,75%.

Ultima oră
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)
10:45 - Lider al opoziției din Belarus, găsit mort în Ucraina. Autoritățile de la Kiev investighează o posibilă crimă
10:25 - Explozie la sediul central al IGSU din București. Un electrician a suferit arsuri grave și a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca (VIDEO)
10:12 - Românii sosiți în Grecia, uimiți de prețurile scăzute din stațiuni: Șezlonguri și umbrele de plajă gratis. În Mamaia, turiștii scot din buzunar și 75 de lei
09:52 - Larisa Iordache nu participă în finala olimpică la bârnă de la Tokyo 2020. Gimnasta a abandonat din cauza durerilor
09:45 - UPDATE. Două persoane au murit în accidentul rutier grav de pe DN 1, iar alte trei au fost duse la spital