Marilen Pirtea, despre prețul carburanților: Guvernul caută soluții. Nu avem convingerea că punând un preț fix nu va genera o penurie de combustibil pe piață (VIDEO)

Marilen Pirtea, despre prețul carburanților: Guvernul caută soluții. Nu avem convingerea că punând un preț fix nu va genera o penurie de combustibil pe piață (VIDEO)
Foto: Facebook @ Marilen Pirtea

Deputatul PNL Marilen Pirtea susține că Guvernul caută soluții pentru a contracara creșterea prețurilor la carburanți. „Nu avem convingerea că punând un preț fix nu va genera o penurie de combustibil pe piață”, a spus liberalul, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Marilen Pirtea, pe B1 TV: „Populația simte în buzunar extrem de apăsat acest preț ridicat al carburantului, deși șoselele sunt în continuare pline de mașini”

Întrebat dacă este o greșeală că oamenii așteaptă de la Guvern o soluție pentru această problemă, deputatul PNL a explicat: „Categoric nu este o greșeală. Populația simte în buzunar extrem de apăsat acest preț ridicat al carburantului, deși șoselele sunt în continuare pline de mașini, deși la pompă sunt cozi în continuare, adică undeva lucrurile ar trebui să se întâlnească la mijloc, așa cum este într-o economie de piață, între cerere și ofertă”.

„Guvernul caută soluții. Am înțeles că premierul Nicolae Ciucă a dat deja în analiză spre Ministerul Energiei diverse variante pentru a putea interveni clar în ceea ce înseamnă prețul combustibilului. În coaliție, PSD a venit cu câteva propuneri, doar că noi nu suntem pentru o idee de contingentare, pentru a interveni într-un mecanism al pieței”, a adăugat el.

Întrebat la ce se referă prin „contingentare”, Marilen Pirtea a afirmat: „Contingentare înseamnă de a plafona, de a stabili un anumit contingent, cantitate, preț al unor diverse lucruri, și atunci de a interveni autoritar ca stat și a plafona un preț la un anumit nivel, nu înseamnă că în momentul acela nu vor genera efecte secundare. Până la urmă, măsurile sunt mijloace”.

„Nu înseamnă că nu vrem plafonare. Toate acestea sunt mijloace de intervenție pentru a atinge un scop. Scopul este scăderea prețului la pompă. Vom analiza toate soluțiile care vor duce la acel scop final al nostru de a reduce prețul la pompă. Nu avem convingerea că punând un preț fix nu va genera o penurie de combustibil pe piață”, a mai precizat liberalul.

Nu în ultimul rând, întrebat dacă stabilirea unui preț fix va duce la o penurie, Marilen Pirtea a mai spus: „Posibil, pentru că companiile producătoare îl vor duce în altă parte. Dacă noi importăm o mare parte, așa cum s-a spus în emisiune, din acest combustibil, nu vom mai primi banii respectivi”.

„Ei vor veni cu combustibilul la noi dacă statul vine și compensează diferența dintre prețul pe care îl doresc ei și prețul de la pompă”, a continuat Marilen Pirtea.

Urmăriți B1TV.ro și pe