Marius Pașcan: Noile măsuri fiscale ne folosesc pe post de cobai. Niște ageamii și diletanți s-au gândit cum să adune mai mulți bani la bugetul de stat (VIDEO)

Marius Pașcan: Noile măsuri fiscale ne folosesc pe post de cobai. Niște ageamii și diletanți s-au gândit cum să adune mai mulți bani la bugetul de stat (VIDEO)
Foto: Facebook @ Marius Pașcan

Noile măsuri fiscale ne folosesc pe post de cobai, a declarat Marius Pașcan, prim-vicepreședintele PMP, miercuri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Ce a spus Marius Pașcan (PMP), pe B1 TV, despre noile măsuri fiscale

„Evident, aceste măsuri ne folosesc pe post de cobai. Niște idioți, niște ageamii și diletanți s-au gândit ei cum să adune mai mulți bani la bugetul de stat, că despre asta discutăm. Nu a studiat nimeni, a zis așa din start, ca principiu, domne`, se evazionează, e multă muncă la negru în zona asta part-time și haide cumva să reglementăm să ne mai luăm de acolo niște bani…

Din păcate, sigur, o astfel de pripă în abordare, în gândire, în analiză duce la revers, la efectul invers scontat, adică va înceta un număr semnificativ de contracte cu normă parțială, pentru că nu este nimeni nebun să angajeze pe cineva cu 8 ore când respectiva persoană prestează maxim 2 ore, să zicem, pe săptămână, să o angajeze cu 8 ore pe zi. E absurd și aberant! Mai mult, să ai parte și de o dublă taxare că îți ia CAS pe două contracte diferite…”, a explicat Marius Pașcan

El estimează că „toată această măsură va duce exact în zona de a încuraja munca la negru, pentru că oamenii se vor descurca, nu vor mai plăti contracte part-time, vor prefera să dea niște bani la negru celor care prestează respectivele servicii și cu un drum mai disponibilizează niște oameni, mai trec în șomaj, mai duc în zona asta evazionistă, pentru că nu au încotro”.

„Efectul va fi de scădere a încasărilor la bugetul de stat din taxe salariale, nici într-un caz de creștere prin suprafiscalizare. Totodată, în opinia noastră, a celor de la PMP, am făcut un astfel de studiu, va crește forțat costul muncii, într-o perioadă în care, vedeți și dumneavoastră, toate companiile au de suferit ca urmare a războiului de la granițe, ca urmare a tensiunii din piața economică, a crizei de resurse, a crizei de energie”, a mai spus Marius Pașcan.

Urmăriți B1TV.ro și pe