Memorandum de Colaborare CCIR – Oficiul Național al Viei și Vinului din Republica Moldova

Memorandum de Colaborare CCIR - Oficiul Național al Viei și Vinului din Republica Moldova

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Oficiul Național al Viei și Vinului din Republica Moldova au semnat azi, 9 septembrie, un Memorandum de Colaborare privind organizarea de activități promoționale comune în piețe de interes din Orientul Indepartat, continentul american sau alte piețe extracomunitare unde se pot promova regiunile vitivinicole din cele două state.

De asemenea, Memorandumul de Colaborare are în vedere promovarea vinurilor din soiurile indigene comune, promovarea regiunii oeno-turistice și în calitate de traseu turistic din cele două state, schimburi de experiență și vizite de studiu, cooperare, precum și acordarea de suport reciproc în identificarea noilor oportunități de export.

„Relația dintre CCIR și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova este una specială, dacă nu chiar una dintre cele mai apropiate. Dovadă sunt multiplele activități desfășurate împreună pe parcursul ultimilor ani și bazate pe protocolul instituțional de colaborare semnat încă din 2014. Semnarea Memorandumului de Colaborare de astăzi, dintre CCIR și Oficiul Național al Viei și Vinului din Republica Moldova, ne onorează și, în egală măsură, ne obligă în demersul nostru de a susține companiile din cele două țări din domeniul vitivinicol și, implicit, sectorul economic în sine. Fie că vorbim de simpla promovare a companiilor dintre cele două state, fie de oenoturismul național și inter țări, suntem foarte încrezători că această colaborare dintre organizațiile noastre va conduce la o creștere economică sustenabilă și la un grad mai ridicat de bunăstare la nivelul cetățenilor moldoveni și români”, a declarat secretarul general adjunct al CCIR, dl. Bogdan Vișan.

„Semnarea acestui memorandum creează toate premisele unei colaborări mai strânse între companiile românești și moldovenești ceea ce sperăm ca se va concretiza și într-o extindere a afacerilor și pe alte continente. Piața din România este foarte importantă pentru noi, dar Republica Moldova nu-și dorește o concurență deschisă cu producătorii din țara dumneavoastră. Aceasta solicitare de colaborare este o urmare a principiului de parteneriat. România importa 10-12% din vinul pe care îl consumă, iar noi ne dorim să luăm din această cotă de import și să se bea mai mult vin produs în Republica Moldova. Piața românească crește, în fiecare an, cu aproximativ 2,8%, așa cum s-a întâmplat în 2020, iar pe noi ne interesează să luăm o cotă maximă din acest procent al vinurilor de import fără să intrăm în competiție directă cu producătorul român”, a declarat directorul Oficiului Național al Viei și Vinului din Republica Moldova, dna. Cristina Frolov.

Tags:
Ultima oră
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot