Microsoft anunță primele pierderi trimestriale de la listarea pe bursă a companiei de acum 26 de ani

Microsoft anunță primele pierderi trimestriale de la listarea pe bursă a companiei de acum 26 de ani
Foto: Lifestyle.topnewstoday.org

Microsoft a raportat primele pierderi trimestriale de la listarea pe bursă a companiei, în urmă cu 26 de ani. Raportului privind veniturile realizate în trimestrul patru al anului (aprilie-iunie 2012) arată că Microsoft a înregistrat pierderi de 492 milioane dolari. Principalul motiv al acestor pierderi este reprezentat de reevaluarea negativă, cu 6,3 miliarde dolari, a diviziei sale online de publicitate (compania aQuantive).

Profiturile operaționale ale companiei au înregistrat însă creșteri atât trimestriale cât și anuale, scrie Pocket-lint.com, prin urmare nu toate veștile sunt proaste pentru CEO-ul Steve Balmer și gigantul pe care îl conduce. Astfel, veniturile anunțate pentru trimestrul patru al anului 2012 sunt de 18,6 miliarde dolari, față de 17,37 miliarde dolari în 2011 – o creștere cu 4% față de aceeași perioadă a anului trecut, profitul net anual raportat de Microsoft pentru întreg anul fiscal este de 17 miliarde de dolari, iar profitul operaţional de 21,7 miliarde de dolari este cu 20 de procente mai mare faţă de 2011.

De asemenea, Microsoft se pregătește de lansarea noului Windows 8 pe 26 octombrie, iar despre Office 2013 și Windows Phone 8 se zvonește că vor apărea din luna noiembrie, prin urmare urmează o perioadă bună pentru gigantul american.

”Avem un al patrulea trimestru și venituri anuale record și ne apropiem rapid de cel mai incitant sezon de lansări din istoria Microsoft”, a declarat Steve Balmer, entuziasmat de următoarea perioadă. ”Pe parcursul următorului an vom lansa următoarele versiuni ale Windows, Office, Windows Server, Windows Phone și multe alte produse și servicii care vor impulsiona afacerile și vor oferi oportunități fără precedent clienților și partenerilor noștri de afaceri”, a mai spus Balmer.