Mihai Găinușă a avut venituri uriașe în ultimul deceniu! ANAF-ul i-a cerut peste 1.000.000 de lei doar din taxe, dar a fost salvat de Victor Ponta

Mihai Găinușă a avut venituri uriașe în ultimul deceniu! ANAF-ul i-a cerut peste 1.000.000 de lei doar din taxe, dar a fost salvat de Victor Ponta
Foto: cugetliber.ro

Mihai Găinușă este în conflict cu ANAF de mai bine de 5 ani, de când îi este solicitată o sumă foarte mare de bani, potrivit wowbiz.ro.

Mihai Găinușă și-a plătit mereu impozitele datorate, dar cu toiate acestea ANAF consideră că fostul cârcotaș nu și-a calculat bine datoriile și ar mai avea de plătit încă 1.198.755 lei (aproximativ 267.000 euro).

Cazul a ajuns în instanță, iar cele două părți se luptă pentru a avea câștig de cauză

Sum a respectivă reprezintă 665.210 lei, acesta fiind obligații fiscale realizate ca urmare a neînregistrării ca persoană fizică plătitoare de TVA a lui Mihai Găinușă, începând cu anul 2006.

Potrivit legii, orice persoană fizică ce realizează venituri din drepturi de proprietateintelectuală, care depășește anual un anumit plafon, trebuie să plătează TVA pentru venitul.

Veniturile lui Mihai Găinușă au venit din două părți, compania „Trosc Pleosc Production” și Editura Polirom. Cei mai multi bani i-a facut alături de Șerban Huidu, cu care s-a certat ulterior.

După cinci aqnu de procese, Găinușă a câștigat, fiind ajutat și de un controversat decret de lege de pe vremea guvernului Ponta. Acesta prevedea anularea diferentelor de taxa pe valoarea adăugată a veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală pentru perioadele anterioare datei de 1 iulie 2015 și neachitate până la data intrării în vigoare a legii.

Curtea de Apel a anulat actele fiscale prin care i se solicita uriasa suma lui Găinușă, dar decizia nu este una definitvă, motiv pentru care ANAF-ul a atacat-o din nou cu recurs.