Ministerul de Finanțe a făcut în sfârșit anunțul: Veste extraordinară pentru firmele din România

Ministerul de Finanțe a făcut în sfârșit anunțul: Veste extraordinară pentru firmele din România
Foto: wall-street.ro

Ministrul de finanțe, Anca Dragu, a anunțat că în două-trei săptămâni va fi aprobată măsura extinderii scutirii de impozit a profitului reinvestit pe o perioadă nedeterminată.

“Avem deja un pachet consistent pe care l-am discutat şi pe care îl vom aproba în una-două săptămâni prin care dorim să extindem această facilitate, respectiv scutirea de impozit a profitului reinvestit. Dorim să o extindem pe o perioadă nedeterminată pentru a aduce această predictibilitate fiscală astfel încât dumneavoastră (antreprenorii n.r.) să ştiţi că şi anul viitor şi în 2017, 2018, 2019 veţi putea beneficia de această facilitate şi vă veţi putea face un plan de afaceri având ca input aceste informaţii privind fiscalitatea în România. Aşadar oferim contribuabililor care investesc în active precum echipamente tehnologice, calculatoare şi echipamente periferice programe informatice, o continuitate în activitatea economică”, a spus Anca Dragu, potrivit știripesurse.

Anca Dragu a adăugat că IMM-urile reprezintă 90% dintre firmele de la noi din țară și înseamnă, implicit, contribuabilii la bugetul statului.

Urmăriți B1TV.ro și pe