Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a anunțat că nu ia în calcul modificarea condițiilor Programului Prima Casă

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a anunțat că nu ia în calcul modificarea condițiilor Programului Prima Casă
Foto: economica.net

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a declarat că nu va modifica condițiile programului Prima Casă.

Aceasta a adăugat că în prezent sunt disponibile 280 de milioane de lei. În plus, ministerul analizează dacă va face o redistribuire a fondurilor nefolosite de anumite bănci.

"Nu luăm în calcul modificarea condiţiilor Programului Prima Casă. Sunt 280 de milioane disponibili în acest moment. Facem o analiză, trebuie să identificăm dacă există sume disponibile la anumite bănci, să facem o redistribuire a acestora şi apoi vom decide ce se întâmplă cu cererile care practic există în acest moment la bănci", a precizat Anca Dragu, potrivit Mediafax.

Ministrul Finanțelor a mai spus că Ministerul este în discuție cu băncile pentru o opinie din partea lor cu privire la "eficienţa acestui program".

"El a fost demarat în 2009, până în prezent nu s-a făcut o analiză a impactului Programului Prima Casă. Deci asta este faza în care acum discutăm cu toţi factorii implicaţi să vedem ce efect a produs acest program în piaţa", a mai spus Anca Dragu.

Tags:
Ultima oră
22:37 - CS U Craiova caută antrenor de calibru: Trei nume „grele” pe lista oltenilor
22:35 - Claudiu Năsui contrazis de analiștii economici: „Din 100 de lei câștigați, românii rămân cu 34,8 lei în buzunar după plata taxelor”
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta