Ministrul Finanțelor, anunț pentru toți pensionarii: „Creșterea de pensii va fi mai mare decât prevede legea”

Ministrul Finanțelor, anunț pentru toți pensionarii: „Creșterea de pensii va fi mai mare decât prevede legea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a făcut sâmbătă anunțul momentului în ceea ce privește creșterea pensiilor, notează Antena 3.

Acesta a menționat că începând cu anul viitor se va consemna o creștere a pensiilor „mai mare decât prevede legea”.

Adrian Câciu, despre majorarea pensiilor

„Vom avea creşteri de pensii cu siguranță”, a afirmat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

„Creşterea pensiilor a fost anunțată și rămâne ultima, să zic așa, discuție de făcut în coaliție, când suntem cu tot bugetul. Nu trebuie să uităm că avem un cuantum suplimentar și la apărare. Nu trebuie să uităm că avem o serie de elemente de care trebuie ținut cont, în sensul în care creșterea economică, evident, se reduce pe anul viitor.

Dar creșterea de pensii va fi și va fi mai mare decât prevede legea. Asta pot să spun. N-o să spun procentul”, a precizat ministrul Finanţelor.

Ministrul Finanțelor dă asigurări că în următorii doi ani nu vor crește taxele

Adrian Câciu a subliniat, de asemenea, că în 2023 și 2024 nu vor exist modificări în ceea ce privește valoarea taxelor, dând asigurări că acestea vor rămâne ca în prezent.

„Avem și analiza făcută de Comisia Europeană. Tot ce s-a stabilit, dacă vreți în ajustarea fiscală(…). Până la urmă, reforma fiscală a fost validată de Comisia Europeană, asta pot să vă anunţ. Nici nu au fost creșteri, a fost eliminarea unor excepții. Dacă vrem să fim sinceri până la capăt. Nu intervin măsuri noi”, a adăugat acesta, la Antena 3.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:08 - Germania, Danemarca și Olanda vor trimite Ucrainei peste 100 de tancuri Leopard 1. Tancurile Leopard 2, gata de utilizare la finalul lunii martie
23:02 - George Burcea, copleșit de dor. Actorul s-a întors din America într-un suflet: „Am vrut foarte tare să văd copiii”
22:51 - Este alertă de tsunami în Italia, după cutremurele devastatoare din Turcia / În regiunile sudice traficul feroviar a fost oprit
22:39 - Tanczos Barna: Nu a existat nicio discuție concretă despre scoaterea UDMR din coaliția de guvernare. Sunt convins că ne vom păstra formula de 3+1 și după rocada din mai
22:29 - Primarul unei comune din Bacău s-a ocupat singur de deszăpezirea drumurilor
22:14 - O femeie trăia cu 800 de șobolani în apartament / Autoritățile au intervenit, după ce vecinii au reclamat mirosul insuportabil
22:11 - Florin Cîțu: Nu știe nimeni care este impactul bugetar al proiectului de lege aprobat de Guvern pentru pensiile de serviciu. Pierdem zeci de miliarde de euro dacă nu facem acest jalon din PNRR (VIDEO)
22:10 - Mesajul Regelui Charles pentru Turcia: „Gândurile şi rugăciunile noastre speciale se îndreaptă către toţi cei care au fost afectaţi de acest dezastru”
21:50 - Ahmet Eyüp Türkaslan, portarul antrenat de Marius Șumudică sezonul trecut, a fost găsit mort sub dărâmăturile din Turcia: „Oh, dragul meu frate!”
21:38 - George Simion, despre o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024: „Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate”