Ministrul Florin Cîțu dă asigurări: Nu vor crește taxele anul viitor (VIDEO)

Ministrul Florin Cîțu dă asigurări: Nu vor crește taxele anul viitor (VIDEO)
Foto: Florin Cițu / Facebook

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a dat asigurări că nu vor fi majorate taxele anul viitor, căci nu este nevoie de o astfel de măsură pentru a aduce bani în plus la buget. El a mai ținut să precizeze că liberalii au scos toate taxele introduse de social-democrați. Declarațiile sale vin în contextul în care PSD acuză PNL că nu vrea să vină public cu proiectul de buget pe 2021 pentru a nu se da de gol, chiar înainte de alegeri, că pregătește creșterea unor taxe. Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, chiar a susținut că liberalii fac simulări pentru majorarea TVA-ului de anul următor.

Florin Cîțu: Taxele nu vor fi majorate anul viitor

Marți, ministrul liberal al Finanțelor, Florin Cîțu, a respins categoric acuzațiile PSD potrivit cărora PNL vrea să majoreze taxele de anul viitor, pentru a face rost de bani la bugetul de stat.

„Nu veți vedea creșteri de taxe pe anul viitor.

Bugetul va fi prezentat după învestirea noului guvern. PNL va prezenta până atunci viziunea sa pentru bugetul pe anul viitor. Nu avem nevoie de taxe ca să aducem bani la buget. Am demonstrat că putem aduce bani la buget cu mai puține taxe.

În 2020, guvernul liberal e primul care scoate toate taxele introduse de socialiști”, a declarat, marți, ministrul Finanțelor Publice.

Ministrul Florin Cîțu dă asigurări: Nu vor crește taxele anul viitor

Nu e prima dată când Florin Cîțu insistă că liberalii nu au de gând să crească taxele ori să taie din salarii.

„Nu umblăm la veniturile cetăţenilor, nu creştem taxe, nu băgăm taxe, nu facem nimic din aceste strategii şi nici nu vom lua bani de la Fondul Monetar Internaţional. (…) Cei care ne acuză pe noi de taxe, de creştere de taxa unică, au introdus taxe în ultimii ani. Noi am scos taxe, nu vom băga niciodată taxe în perioadă de criză”, afirma Cîțu, pe 23 septembrie.

PSD: De ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021? / Florin Cîțu: De ce pun proştii întrebări când oricum nu înţeleg răspunsurile?

Săptămâna trecută, PSD a acuzat PNL că nu vrea să prezinte public proiectul de buget pe 2021 pentru că astfel s-ar da de gol, chiar înainte de alegerile parlamentare, că pregătește măsuri de austeritate pentru anul următor.

„De ce ascunde PNL bugetul pe anul 2021?”, a întrebat Partiul Social Democrat, într-o postare pe Facebook.

ȘI a primit un răspuns ironic de la liberalul Florin Cîțu: „De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere! La întrebarea «de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021» nu se poate raspunde decât cu o altă întrebare: de ce pun proștii întrebări când oricum nu înțeleg răspunsurile? #RomaniaFaraPSD”.

Acuzația a fost apoi repetată și prin vocea lui Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD.

Luni seară, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că liberalii pregătesc mai multe majorări de taxe, dar nu spun acum nimic, pentru că vin alegerile și nu vor să piardă voturi.

„Vrei să afle românii că le măreşti taxele după ce te votează? Nu-i păcăli, nu ţine totul ascuns! Nu-i păcăli şi după ce le-ai luat votul vii cu bugetul!”, a susținut liderul social-democraților, pentru B1 TV.

Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică