Ministrul Teodorovici: În 2014 lansăm primele axe de finanțare europeană pentru tineri, cu o alocare de 600 milioane de euro

Ministrul Teodorovici: În 2014 lansăm primele axe de finanțare europeană pentru tineri, cu o alocare de 600 milioane de euro

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la Zalău, că primele axe de finanțare europeană din următorul cadru financiar 2014-2020 vor fi lansate în luna noiembrie și vor viza proiecte destinate tinerilor, cu o alocare financiară totală de circa 600 de milioane de euro, informează Agerpres.

„În principal, lansăm pe probleme de capital uman, actualul POS DRU, cum îl denumim noi, două axe pentru tineri în care noi avem alocate ca fonduri undeva la 600 de milioane de euro, doar bani europeni. În situația în care sunt studenți care doresc să se mute într-o altă zonă decât cea în care ei au învățat, putem deconta acele cheltuieli, prin care să încurajăm și o astfel de abordare. Subvenționăm și locuri de muncă pentru absolvenții unor forme de învățământ, fie superior fie mediu. În noiembrie, veți vedea pe site ghidurile lansate de noi, în prima fază spre consultare publică, pentru câteva zile, iar după aceea lansare oficială. Estimăm că undeva în decembrie deja se închide depunerea de proiecte”, a afirmat Eugen Teodorovici, într-o conferință de presă.

Ministrul a reamintit faptul că recent a fost lansată inițiativa România Start-up!, cu o alocare de 150 de milioane de euro, prin care se dorește în special stimularea părții de creativitate și a părții de inovare a tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani.