Daniel Zamfir, cenzurat la audierea lui Mugur Isărescu: Cine ar fi trebuit să susțină, dacă nu BNR, programe de educare financiar bancară a populației?

Daniel Zamfir, cenzurat la audierea lui Mugur Isărescu: Cine ar fi trebuit să susțină, dacă nu BNR, programe de educare financiar bancară a populației?

Senatorul PNL Daniel Zamfir a fost cenzurat, joi, când a vrut să-i adreseze o întrebare lui Mugur Isărescu, în cadrul discuțiilor pe tema evolutiei inflației și implicațiile pentru economia României.

Prezenți în Comisia Economică și de Industrii de la Senat, Zamfir a fost înterupt de președinteleComisiei economice, de industrie și servicii din cadrul Senatului, Florin Cîțu, când a vrut să afle de la guvernatorul BNR cine ar fi trebuit să impulsioneze educația financiară a oamenilor.

„L-am auzit pe domnul Isărescu că se declara îngrijorat de lipsa educației financiare a populației. Ținând cont că este guvernator de mulți ani, voiam să știu: cine ar fi trebuit să impulsioneze educația financiară a oamenilor? Tot dumnealui spunea, în trecut, că, deși un contract este cu clauze abuzive, dacă l-ai semnat… asta e, îți asumi! Pe ideea că dacă nu ai educație financiară… plătești! Nu cred că e în regulă. Aș face o comparație. Când mergi la medic, trebuie să ai cultură medicală pentru a ști ce diagnostic îți pune sau ce medicamente îți dă? Sau când te duci la avocat, trebuie să cunoști toți termenii juridici? Nu! Am vrut să știu cum interpretează dumnealui faptul că în instanțele din România jumătate din procese sunt cu instituțiile financiare bancare și nebancare”, a spus Daniel Zamfir pentru DC News.

În cadrul discuțiilor, Mugur Isărescu a acuzat voalat Guvernul PSD că inflația record a fost influențată de creșterile salariale ale bugetarilor (Detalii AICI)

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat