Mugur Isărescu aruncă BOMBA despre creşterea INFLAŢIEI şi a indicelui Robor. VESTE CUMPLITĂ pentru românii cu credite

Mugur Isărescu aruncă BOMBA despre creşterea INFLAŢIEI şi a indicelui Robor. VESTE CUMPLITĂ pentru românii cu credite

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a venit, marţi, cu veşti noi despre inflaţie şi despre creşterea indicelui Robor, în funcţie de care se stabilesc ratele la creditele în lei.

Isărescu a arătat că Bănca Centrală prognozează că în următoarele luni inflatia își va continua tendința descendentă și va urma o scădere sensibilă până spre limita de sus a intervalului, spre 3,5%.

„Acestea sunt datele noastre, cu riscurile necesare. Sunt riscuri legate de prețurile pe care nu le controlăm. Inflația pe care o putem influența a coborât, este undeva la 2,7% (CORE 2 ajustat n.r.), sensibil în apropierea ratei noastre de dobândă monetară și sub dobânzile din piața monetară. Tendința va continua și anul următor, de scădere mai atenuată”, a spus Isărescu, într-o conferinţă de presă, potrivit hotnews.ro.

Despre ROBOR, Guvernatorul a precizat că fluctuațiile sunt mici, iar pentru BNR sunt rezonabile.
„Mişcări între 3,1-3,4 le vedem continuare. Cam pe acolo le vedem și în perioada următoare”, a mai spus Isărescu.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)