Mugur Isărescu, venituri considerabil mai mari în 2020. Câți bani a încasat Guvernatorul BNR

Mugur Isărescu, venituri considerabil mai mari în 2020. Câți bani a încasat Guvernatorul BNR
Mugur Isărescu, guvernatorul BNR / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cei mai mulți oameni au avut pierderi financiare însemnate în perioada pandemiei de COVID-19, însă acest lucru nu este valabil și pentru Guvernatorul Băncii Naționale a României. Mugur Isărescu a încasat venituri semnificativ mai mari în 2020. Acestuia i-ar fi intrat în conturi  peste 1,16 milioane lei, din salariul de guvernator şi pensie, scrie Economedia.

Câți bani a câștigat Mugur Isărescu în 2020

Mugur Isărescu a încasat de la BNR un salariu de peste 966.000 lei, în 2020, în creştere cu aproape 70.000 lei (8%) faţă de 2019, conform celei mai recente declaraţii de avere publicate pe site-ul băncii centrale.

La salariu se adaugă pensia de peste 161.000 lei, cu 20% mai mare decât în 2019. Aşadar, veniturile obţinute de guvernator din salariul de la BNR şi pensie depăşesc 1,16 milioane lei. Guvernatorul a mai încasat şi de la Academia Română peste 30.000 de lei şi a avut şi activitate didactică la Academia de Studii Economice, cu venituri de peste 1.300 lei.

Legea care interzice cumulărea pensiei cu salariul de la stat nu a intrat în vigoare

Guvernul a adoptat pe 9 iunie 2021 un act normativ care prevede interdicţia cumulării pensiei cu salariul de la stat şi pensionarea opţională la 70 de ani pentru bugetari, dar acesta nu se aplică deocamdată. Pentru a intra în vigoare, aceasta lege trebuie adoptată de Parlament și promulgată de preşedintele ţării.
Dacă bugetarii optează pentru continuarea activităţii, plata pensiei se va suspenda începând cu luna de după cea în care şi-au exprimat opţiunea. De asemenea, cei care sunt pensionari vor putea să renunţe temporar la pensie şi să se reangajeze până la 70 de ani.

Mugur Isărescu, în vârstă de 72 de ani și-ar putea pierde dreptul de muncă la stat, potrivit precizării conform căreia după vârsta de 70 de ani nu mai este permisă continuarea activității profesionale la stat.

Ultima oră
22:00 - Florin Cîțu, despre declația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută