Năstase propune Guvernului Ponta, din spatele gratiilor, introducerea unei taxe pe pâine

Năstase propune Guvernului Ponta, din spatele gratiilor, introducerea unei taxe pe pâine

Fostul premier Adrian Năstase, care aşteaptă în spatele gratiilor judecarea recursului privind eliberarea sa condiţionată, a propus o nouă măsură pentru Guvernul Victor Ponta, anume introducerea taxei pe pâine cu scopul refacerii sistemului național de irigații.

Vă propun, spre reflecție, următoarea idee: stabilirea unei taxe de 10 bani pentru fiecare păine vândută, astfel încât să se creeze, mai rapid, un fond care să fie utilizat pentru refacerea sistemului național de irigații (în formulă public/privat). Cred că în felul acesta, prin stabilirea acestei taxe (timbru), s-ar putea obține aproximativ 400-500 de milioane de euro anual. După doi sau trei ani, în condițiile unor recolte mai mari, prețul pâinii ar putea să coboare„, notează Năstase, pe blogul său.

Fostul premier susține nevoia creșterii refacerii cât mai rapide a sistemului de irigații, care, în opinia sa, se poate face prin introducerea unei noi taxe.

Guvernul actual  face foarte bine că repornește proiectul Canalului Siret-Bărăgan-Dunăre dar, în opinia mea ar fi nevoie și de crearea mai rapidă a unui fond pentru refacerea sistemului național de irigații. A lăsa fiecare fermier să pompeze din apa freatică resursele de apă pentru irigații este și costisitor și riscant„, mai scrie Năstase.

Urmăriți B1TV.ro și pe