Navrom Tulcea suspendă cursele de pasageri şi de mărfuri către Delta Dunării. Compania nu a primit subvenția promisă de Ministerul Transporturilor

Navrom Tulcea suspendă cursele de pasageri şi de mărfuri către Delta Dunării. Compania nu a primit subvenția promisă de Ministerul Transporturilor
Foto: Captură video

Începând de duminică, toate cursele de pasageri și de mărfuri către Delta Dunării sunt suspendate. Navrom Tulcea a luat această decizie din lipsa resurselor financiare. Compania afirmă că trebuie să primească 4,3 milioane de lei de la Ministerul Transporturilor, sumă ce reprezintă subvenția pentru transporturile de apă.

„Începând cu data de 26 iunie, Navrom Delta SA Tulcea se va afla în imposibilitatea operări navelor de transport pasageri şi mărfuri de strictă necesitate, între municipiul Tulcea şi localităţile situate în Delta Dunării, din cauza lipsei resurselor financiare.

Situaţia a fost generată independent de voinţa noastră, până la momentul actual Navrom Delta SA Tulcea îndeplinindu-şi în totalitate obligaţiile din contractul ce prevede asigurarea mobilităţii persoanelor izolate din Delta Dunării. În speranţa unei rezolvări rapide a situaţiei, ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, se arată într-un comunicat transmis de Navrom Tulcea.

Potrivit News.ro, Alexandru Dan Munteanu, prefectul județului Tulcea, a declarat că există alte companii ce pot efectua transportul locuitorilor din Delta Dunării, iar la începutul săptămânii viitoare se va organiza o întâlnire la Ministerul Transporturilor în cadrul căreia se vor căuta soluții pentru rezolvarea problemei.

Directorul companiei a subliniat că din luna aprilie, când a participat la licitația pentru transportul pe apă, nu a primit subvenția promisă de Ministerul Transporturilor.

Cele două părți vor avea o întâlnire

Nicolae Chichi a precizat că datoria ministerului către Navrom Tulcea este de 4,3 milioane de lei. El a mai afirmat că în prezent are datorii la firma de unde a cumpărat combustibil şi pentru plata salariilor de peste un milion de lei.

„Este singura flotă de pasageri din Delta Dunării. Şi aprovizionarea se face cu noi. Ne-am specializat, avem nave cu refrigerare, cu congelarea, cu saloane pentru pasageri”

Luni este programată o întâlnire a prefectului județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu, cu reprezentanții companiei Navrom.

„Luni mă voi întâlni cu reprezentanţii NAVROM, iar marţi voi avea o întâlnire la Ministerului Transporturilor faţă de acest subiect. Dar e important de ştiut că locuitorii din Deltă nu sunt în imposibilitatea de a se deplasa, mai sunt operatori de transport care efectuează curse”, a afirmat prefectul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:23 - Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)
23:53 - Stelian Tănase: UDMR a devenit o anexă a FIDESZ. Trebuie să plece de la guvernare / Dacă UDMR nu-și limpezește relația cu Budapesta, o s-o facă serviciile speciale (VIDEO)
23:21 - Stelian Tănase: Cum o fi un general în fruntea unui partid liberal eu nu pot să înțeleg… Klaus Iohannis nu lasă nimic în urmă. L-au păcălit pe Cîmpeanu să îi scrie o lege a educației, dar nu poate să scrie, nu e Spiru Haret (VIDEO)
23:00 - Simona Halep, campioană la Toronto după ce a învins-o pe Beatriz Haddad Maia / Românca urcă pe locul 6 WTA
22:30 - Ludovic Orban reclamă „o risipă uriașă și o lipsă de respect față de banul public”: „După capul lor, în mod normal, de la 1 august ar fi trebuit crescute salariile în tot sectorul public. Au generat noi și noi cheltuieli” (VIDEO)
22:05 - Ludovic Orban: Banii primiți la rectificare nu o să îi ajungă Ministerului Energiei să compenseze nici măcar pe luna aprilie. Se vor crea niște blocaje în lanț. O să rămânem fără furnizori (VIDEO)
21:46 - Ludovic Orban: Toată politica guvernamentală este dictată de PSD, partidul care face legea în guvernare. Nici nu mai există ceea ce se numea PNL. Nu există pic de liberalism în această guvernare (VIDEO)
21:31 - Ludovic Orban: Noile măsuri fiscale îi afectează pe toți românii. Nu mai există nimic din ceea ce este liberal astăzi în PNL. Un om de dreapta nu poate să mai aibă încredere în PNL, e ca și cum ar vota cu PSD (VIDEO)
21:01 - Un copil de un an și jumătate a căzut într-un lac Harghita: „Este în stare de inconștiență, dar respiră”
20:44 - Șofer urmărit de polițiști în traficul din București. A fost prins după ce s-au tras focuri de avertisment. Bărbatul a avariat o mașină de poliție și a fost testat pozitiv cu aparatul etilotest