Nicușor Dan consideră că nu este oportună majorarea salariilor pentru primari, inițiativă adoptată marți de Parlament (VIDEO)

Nicușor Dan consideră că nu este oportună majorarea salariilor pentru primari, inițiativă adoptată marți de Parlament (VIDEO)

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, s-a arătat de părere că majorarea salariilor primarilor, o măsură votată deja de Parlament, nu este oportună în acest moment. Pe de altă parte, edilul susține că nu poate atrage specialiști în primărie deoarece aceștia încasează venituri mult mai mari în sectorul privat.

Nicușor Dan consideră că nu este oportună majorarea salariilor pentru primari

„Dacă trebuiau sau nu mărite salariile, eu consider că nu e oportun pentru acest moment (…). Avem o problemă în administrația publică locală, în sensul că, după cum știți, legea salarizării unitare corelează sau, mai precis, limitează salariile pe care le pot avea diferite tipuri de funcționari cu salariul viceprimarului”.

În cazul în care legea va fi adoptată, primarii ar putea avea un salariu mai mare cu 2.200 de lei, sumă care se adaugă la salariul brut. De noua lege s-ar putea bucura și Nicușor Dan, care ar urma să aibă un salariu de 23.000 de lei brut, echivalentul a 4.653 de euro.

Deși susține că nu vrea salariu mai mare, primarul general al Capitalei reclamă că nu poate atrage specialiști la municipalitate deoarece aceștia beneficiază de câștiguri mult mai mari în sectorul privat.

„Primăria Municipiului București suntem o primărie care avem un buget de să zicem 4 miliarde de lei pe an. Nu o să îți vină un director de investiții care câștigă în privat 5.000 de euro – 6.000 de euro, nu o să îți vină pe un salariu de 2.500 de euro, și atunci pe poziția asta și pe încă cinci-șase poziții importante pe care tu ai vrea să aduci din piață ce este mai bun, nu o să reușești niciodată, deci acesta este un lucru pe care ar trebui să îl avem în vedere când vorbim de legea salarizării unitare.

Cu rol decizional pentru acest proiect, Camera Deputaților a adoptat majorarea salariilor pentru primari și viceprimari, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene, cu 168 de voturi „pentru”, 79 „împotrivă” și patru abțineri. USR a anunțat că va ataca inițiativa la Curtea Constituțională.

Urmăriți B1TV.ro și pe