Noi disponibilizări: 18.000 de angajaţi din Ministerul de Interne vor fi concediați

Noi disponibilizări: 18.000 de angajaţi din Ministerul de Interne vor fi concediați

Guvernul a aprobat luni proiectul de lege privitor la bugetul Ministerului Administrației și Internelor, care presupune reducerea numărului de personal. Actul normativ a fost transmis Parlamentului spre a fi dezbătut, informează Mediafax.

Bugetul MAI pentru 2011 este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevăzând totodată şi disponibilizarea a 18.000 de angajaţi în 2011, în două etape.

Potrivit bugetului, în prima parte a acestui an vor fi disponibilizați peste 7.900 de angajați, iar în a doua parte, alți 10.000 de angajați din structurile de ordine publică.

La sfârșitul lunii decembrie, MAI afirma că trebuie să adopte măsuri de redimensionare a numărului de posture ocupate de polițiști, cadre miliare, soldați ți gradați voluntari, funcționari publici și personal contractual, România având o medie de 500 de lucrători la 100.000 de locuitori, cu 25 la sută peste media europeană.

În opinia MAI, programul anticriză, susținut de Fondul Monetar Internațional, Uniunea Europeană și Banca Mondială, reprezintă pentru țara noastră modalitatea prin care condițiile financiare se vor normaliza, inversând dezechilibrele economice și pregătirea redresării economice.

18.000 de persoane vor fi concediate de la Interne

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:10 - Preot din Moscova, filmat în timp ce lovea o bunicuță doar pentru că s-a apropiat să vândă câteva flori mai aproape de el (VIDEO)
18:06 - Job-urile care îți pot asigura un venit de 4.000 de lei pe lună / Multe domenii caută oameni talentați și calificați
17:54 - Florin Cîțu: În PNRR scrie foarte clar că nu trebuie să existe mai multe sisteme de pensii și că nu putem să mai avem creșteri din pixul politicianului. Poți să introduci câteva excepții, dar astăzi la noi e Vestul Sălbatic (VIDEO)
17:53 - Un român a fost găsit înjunghiat mortal, în Marea Britanie, după ce a câștigat 2.000 lire la cazino
17:40 - Ce trebuie să știe românii care cumpără pește pentru masa de Buna Vestire. Este unul dintre cele mai perisabile alimente
17:37 - Cât costă o porție de sarmale de post la târgurile din București / Prețul acestora este aproape ca cel al unui kilogram de carne
17:37 - Ziua și cutremurele în Turcia: Mai multe seisme au avut loc vineri dar și în ultimele zile
17:29 - Oamenii Iranului au atacat o bază americană din Siria, ca răzbunare pentru o serie de lovituri de răspuns pe care le-a lansat SUA. Au fost înregistrate victime în ambele tabere
17:18 - Mihai Petre, noul jurat de la „Te cunosc de undeva!” / Celebrul dansator face primele declarații despre noul său proiect de la Antena 1
17:18 - Petre Daea, noi precizări despre banii europeni pentru fermierii români: „O sumă extraordinar de mică, derizorie”