Noi disponibilizări: 18.000 de angajaţi din Ministerul de Interne vor fi concediați

Noi disponibilizări: 18.000 de angajaţi din Ministerul de Interne vor fi concediați

Guvernul a aprobat luni proiectul de lege privitor la bugetul Ministerului Administrației și Internelor, care presupune reducerea numărului de personal. Actul normativ a fost transmis Parlamentului spre a fi dezbătut, informează Mediafax.

Bugetul MAI pentru 2011 este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevăzând totodată şi disponibilizarea a 18.000 de angajaţi în 2011, în două etape.

Potrivit bugetului, în prima parte a acestui an vor fi disponibilizați peste 7.900 de angajați, iar în a doua parte, alți 10.000 de angajați din structurile de ordine publică.

La sfârșitul lunii decembrie, MAI afirma că trebuie să adopte măsuri de redimensionare a numărului de posture ocupate de polițiști, cadre miliare, soldați ți gradați voluntari, funcționari publici și personal contractual, România având o medie de 500 de lucrători la 100.000 de locuitori, cu 25 la sută peste media europeană.

În opinia MAI, programul anticriză, susținut de Fondul Monetar Internațional, Uniunea Europeană și Banca Mondială, reprezintă pentru țara noastră modalitatea prin care condițiile financiare se vor normaliza, inversând dezechilibrele economice și pregătirea redresării economice.

18.000 de persoane vor fi concediate de la Interne

Ultima oră
23:56 - Alertă la Bușteni. Salvamontiștii au intervenit pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă
23:47 - Grav accident rutier pe litoral. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. A fost solicitat și elicopterul SMURD
23:46 - Variante pentru începerea cursurilor. Sorin Cîmpeanu: Nu voi intra peste autonomia universitară. Respect deciziile universităților și dacă sunt provaccinare, le și încurajez (VIDEO)
23:29 - MAE, atenționare de călătorie pentru turiștii care merg în Spania: coduri galben și portocaliu de caniculă, vijelii și ploi torențiale
23:11 - Claudiu Năsui: Avem o problemă cu sărăcia. Suntem campioni europeni la sărăcie în muncă / Ce spune ministrul despre măsura Zero taxe pe salariul minim (VIDEO)
22:51 - Emilian Imbri: Toți cei care sunt, în prezent, în ATI nu sunt vaccinați. Sunt și persoane tinere internate (VIDEO)
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)