Nouriel Roubini, „profetul crizei:” Se apropie sfârșitul pentru zona euro

Nouriel Roubini, „profetul crizei:” Se apropie sfârșitul pentru zona euro
Foto: charlierose.com

Nouriel Roubini consieră că „se apropie sfârșitul jocului pentru zona euro”. Grecia va ieși din zona euro până în 2013, deoarece Banca Centrală Europeană nu face decât încercări  lipsite de convingere pentru a o ajuta, iar Italia și Spania vor fi incluse eventual într-un program al unei troici.

Roubini este un economist proeminent și profesor la Universitatea din New York (NYU), și este cel care a prezis cu acuratețe criza economică din 2008. Declarația de mai sus a fost făcută luni, pe contul său de Twitter.

New York Times, care a preluat declarațiile, consideră că acestea sunt plauzibile. Pare probabil că BCE va încerca noi măsuri pentru a scădea costurile împrumuturilor pentru Spania și Italia. Dar președintele ECB Mario Draghi va mai aștepta până când situația se mai acutizează, lucru pe car el-a făcut și în alte situații.

Dacă încercările acestea eșuează, FMI, BCE și UE vor trebui să ia anumite măsuri pentru a ține pe linia de plutire Spania și Italia.

O ieșire a Greciei din zona euro va crea dezordine pe piețele monetare, însă Spania și Italia sunt cele care pun în pericol stabilitatea piețelor în acest moment.

Ultima oră
11:15 - România, țara din Europa cu cei mai mulți morți în accidente rutiere. Lista celor mai periculoase drumuri
11:10 - Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele la titularizare: Un semnal de alarmă. Soluția poate să fie una complexă, vă asigur că vom lucra. Pe 1 octombrie va trebui să avem și propuneri concrete (VIDEO)
11:00 - Moda mașinilor pe plajă a ajuns și în SUA. Un autoturism de lux, parcat la malul mării (VIDEO)
10:39 - O nouă formă de malware face tot mai multe victime în mediul online. Hackerii au acces la datele personale printr-o aplicație falsă
10:38 - Titularizare 2021. Sorin Cîmpeanu: 20% dintre candidați nu au luat nici măcar nota 5. Din promoția curentă, au rezultate și mai slabe. 15 candidați au luat nota 1, avem unii eliminați pentru fraudă (VIDEO)
10:25 - Dacia și-a suspendat activitatea în uzina de la Mioveni. Motivul pentru care angajații au fost trimiși acasă
10:10 - Octavian Berceanu: 70-80% din deșeurile abandonate în Sectorul 1 provin din renovări de apartamente și birotică. Avem o iresponsabilitate pronunțată în rândul cetățenilor. Trebuie să disciplinăm populația (VIDEO)
10:02 - Tanczos Barna, o nouă măsură care îi vizează pe șoferi. În ce condiții ar putea fi confiscate mașinile parcate
09:49 - Alin Stoica: Deșeurile din Sectorul 1 sunt colectate / Dacă abandonăm gunoaiele pe stradă și apoi ne plângem că e murdar nu e o atitudine civică. Sper să vedem curând amenzi exemplare (VIDEO)
09:42 - Spărgătorii de semințe, puși de polițiști să măture cojile. Ce amenzi au primit