O nouă monedă din argint a fost lansată de către BNR/Câte exemplare sunt disponibile

O nouă monedă din argint a fost lansată de către BNR/Câte exemplare sunt disponibile

Banca Națională a României (BNR) a lansat, luni, o nouă monedă din argint. Aceasta are ca tematică 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori București, conform observatornews.ro.

Moneda are un tiraj de 5.000 de exemplare. De asemenea, BNR a anunțat că moneda are valoarea nominală de 10 lei, cu un diametru de 37 mm și o greutate de 31,103 grame.

Cum va arăta moneda lansată de BNR

Potrivit informațiilor oferite de banca centrală, aversul monedei prezintă sediul actual al Bursei de Valori București, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2022”.

Monedele din argint vor avea certificate de autenticitate ale emisiunii, acolo unde se vor găsi semnăturile guvernatorului BNR și ale casierului central. Acestea vor fi redactate în limbile română, engleză și franceză. De asemenea, monedele vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent.

Doar 5.000 de monede vor fi puse în circulație

Conform informațiilor oferite de BNR, tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 de exemplare. Prețul de vânzare al acesteia este de 450,00 lei, exclusiv TVA. Moneda va fi oferită alături de certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 140 de ani de la înființarea Bursei de Valori București au putere circulatorie pe întreg teritoriul României. Lansarea este posibilă prin intermediul sucursalelor regionale București, Cluj, Constanța, Dolj și Timiș ale BNR.

Urmăriți B1TV.ro și pe