Occidentul deschide sezonul la angajat români. Vezi țările unde îți poți găsi ușor un serviciu

Occidentul deschide sezonul la angajat români. Vezi țările unde îți poți găsi ușor un serviciu

Criza e pe sfârșite în țările occidentale, dacă ar fi să ne luăm după ofertele de locuri de muncă, în creștere în majoritatea țărilor. Și pentru că se apropie sezonul estival, majoritatea joburilor la mare căutare acum sunt cele sezoniere: turism, hoteluri, restaurante, dar și agricultură.

Potrivit portalului de locuri de muncă în străinătate Tjobs, citat de incont.ro, în luna martie erau disponibile 23.000 de locuri de muncă în străinătate, în 36 de țări, majoritatea din Europa. Dintre acestea, foarte multe sunt vizate de români, având în vedere că doar în luna februarie 70.000 de conaționali au aplicat pentru obținerea unui post în străinătate.

Țările unde românii se pot angaja

Potrivit Tjobs, cele mai multe oferte de locuri de muncă pentru români vin din Grecia, unde sunt așteptate 7.000 de persoane pentru a lucra în diferite domenii de activitate, majoritatea în servicii și turism. Pe locul următor se situează Marea Britanie, cu 4.600 de posturi disponibile, iar pe locul trei Germania, cu peste 2.000 de locuri de muncă.

Există și o ofertă consistentă de joburi pentru români în afara Europei, unele dintre ele mai bine plătite, dar considerate a fi de risc mai ridicat. Printre oferte sunt locurile de muncă pe vasele de croazieră, precum și diverse posturi în SUA, Caraibe și Orientul Mijlociu – Dubai, Qatar, Kuweit.