Oltchim va fi privatizat în 2012. Ce se va întâmpla cu echipa de handbal?

Oltchim va fi privatizat în 2012. Ce se va întâmpla cu echipa de handbal?
Foto: evz.ro

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea urmează să fie privatizat în prima jumătate a anului viitor, a anunţat Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al companiei, într-un comunicat.

„Conform proiectului de scrisoare de intenţie întocmit în urma discuţiilor dintre reprezentanţii Guvernului României şi reprezentanţii misiunii comune a Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, urmează ca în prima jumatate a anului 2012 să fie lansată privatizarea societăţii comerciale Oltchim SA Râmnicu-Vâlcea”, a precizat, într-un comunicat, ministerul.

Privatizarea Oltchim face parte din lista de angajamente luate de guvernul României în faţa FMI şi a celorlalţi finanţatori internaţionali.

Privatizarea ar putea putea avea consecinţe asupra echipei de handbal feminin, deoarece bugetul campioanei României este asigurat în proporţie de 65-70% de către combinatul chimic.

Directorul general al companiei, Constantin Roibu a declarat pentru bursa.ro că susţine privatizarea şi că este esenţial ca vânzarea companiei să fie făcută către un investitor interesat de dezvoltarea „ultimului combinat petrochimic din România şi care să nu fie un concurent al Oltchim”.

Guvernul deţine circa 54% din companie, iar unul din motivele pentru care societatea nu a fost încă privatizată are legătură cu datoriile pe care Oltchim le-a acumulat de-a lungul timpului, ajungând la suma de 2,19 miliarde de lei, la finele lunii septembrie, anul trecut.

Echipa de handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea a câştigat de 16 ori titlul naţional, de 13 ori Cupa României. De asemenea, anul trecut, echipa antrenată pe atunci de Radu Voinea, a jucat finala Ligii Campionilor ( pierdută în faţa echipei Viborg, din Danemarca).