Patronat: Carnea de pui s-a ieftinit la raft cu 10% în noiembrie. Dacă nu scade TVA, dăm faliment

Patronat: Carnea de pui s-a ieftinit la raft cu 10% în noiembrie. Dacă nu scade TVA, dăm faliment

Carnea de pui s-a ieftinit cu 10% în noiembrie, ca urmare a reducerilor de preţuri de 10-15% operate în ultimele luni la poarta fermei, iar producătorii spun că dacă TVA-ul nu se reduce în acest sector, „vor urma insolvențe”.

„Am fost chiar ieri în supermarket şi, la raft, carnea de pui în carcasă se vinde cu 8 lei kilogramul. Asta înseamnă o reducere de 10% făcută în această lună. Noi am redus preţurile la carnea de pui la poarta fermei cu 10-15% în ultimele luni, dar în magazine aceste reduceri abia acum încep să se simtă”, a declarat Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România, pentru Mediafax.

El a afirmat că producătorii români au redus preţurile după ce în ţară au intrat în ultimele luni mari cantităţi de carne, în special din Polonia şi Olanda, după ce Rusia a interzis importurile din UE.

„Orice reducere de preţ de acum încolo se va face sub costuri şi va însemna falimente ale producătorilor. Dacă nu se reduce TVA la carnea de pui, în piaţă vor urma insolvenţe şi situaţia se va agrava”, a mai spus Van.