25 de hoteluri din 1.580 oferă servicii all-inclusive, pe litoralul românesc. Serviciile nu se pot compara cu Bulgaria sau Turcia

25 de hoteluri din 1.580 oferă servicii all-inclusive, pe litoralul românesc. Serviciile nu se pot compara cu Bulgaria sau Turcia
Cazinoul din Constanța, la malul Mării Negre / Foto: Pixabay.com

Pe litoralul românesc, existau, în 2020, 1.581 de hoteluri. Dintre acestea, doar 25 oferă servicii de tip all-inclusive, iar calitatea acestora nu se compară cu cea a resorturilor din Turcia sau Bulgaria.

Totodată, hoteluri din România care au ales să ofere servicii de tip all-inclusive nu se pot compara cu cele din Turcia sau Bulgaria, destinații preferate de turiștii români în sezonul estival, mai ales pentru prețuri și pentru pachetele de tip all-inclusive sau ultra all inclusive.

Doar 25 de hoteluri de pe litoralul românesc oferă servicii all-inclusive

Dragoș Răducan, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) este, la rândul său, de părere că serviciile oferite pe litoarlul românesc nu se compara cu cele din străinătate.

Prim-vicepreșesintele FPTR spune că majoritatea unităților care oferă all-inclusive nu sunt construite pentru acest tip de concept, fiind locații vechi, comuniste care s-au adaptat cerințelor.

„Nu se pot compara serviciile din hotelurile din România cu cele din Turcia sau Bulgaria, acolo sunt con­strucţii noi gândite special pe conceptul de all-inclusive.

În România sunt hoteluri comuniste pentru sindicaliştii din anii 1970-1980 care s-au adaptat unui all-inclusive.

Nu putem compara serviciile de all-inclusive la hotelurile de trei stele construite în 1970 cu hotelurile de cinci stele construite în anii 2010-201”, spune el, potrivti Ziarul Financiar.