Peste 440 de milioane de euro, din fonduri UE, vor fi folosite de România pentru ajutorarea persoanelor defavorizate

Peste 440 de milioane de euro, din fonduri UE, vor fi folosite de România pentru ajutorarea persoanelor defavorizate

România va folosi peste 440 de milioane de euro din fonduri europene, pentru a distribui alimente şi a oferi asistenţă persoanelor nevoiase. Alimentele vor fi împărţite în acest an, iar de anul viitor, copiii săraci vor primi rechizite. Peste 3,3 milioane de oameni vor beneficia de program în 2014, transmite B1 TV.

Programul operaţional „Ajutorarea persoanelor defavorizate” este finanţat de guvern şi de Comisia Europeană iar ţara noastră primeşte peste 440 de milioane de euro fonduri europene în acest scop. Anul acesta persoanele nevoiase vor primi alimente, iar copiii săraci, rechizite, în 2015.

Peste 3,3 milioane de oameni beneficiază de ajutoare anul acesta, cu 700.000 mai mulţi faţă de anul trecut. Iar creșterea numărului de persoane a adus la dublarea bugetului pentru achiziția alimentelor. Suma alocată acum este de 120 de milioane de euro.

”Valoarea coşului de alimente pe care îl vor primi oamenii este de aproximativ 128 de lei şi va fi oferit o singură dată pe an. Iar în coşul oferit săracilor se vor afla produse precum ulei, făină, mălai şi paste făinoase” arată reprezentații Guvernului.

O altă noutate a programului din acest an este introducerea cupoanelor, care atestă calitatea de beneficiar al celui care primeşte pachetul cu alimente.