Peste jumătate din totalul reclamațiilor din asigurări vizează doar două firme: Euroins și Astra (FOTO)

Peste jumătate din totalul reclamațiilor din asigurări vizează doar două firme: Euroins și Astra (FOTO)

Peste jumătate din sesizările legate de calitatea activității asiguratorilor români vizează două companii Euroins și Astra, potrivit Autorității de Supraveghere Financiară.

Euroins a înregistrat 3.574 de plângeri din totalul celor 6.200 de sesizări înregistrate în primele 6 luni din acest an.

În total, Direcția Protecția Asiguraților din ASF a înregistrat 9.426 de petiții. Cifra include și solicitări de informații, reveniri/completări la petiții deja analizate, solicitări care nu intră în sfera de competență a ASF sau solicitări referitoare la alte direcții de specialitate.

În perioada ianuarie – iunie 2014, numărul petițiilor din sectorul asigurări înregistrate în mod unic pe petent, analizate și soluționate s-a cifrat la 6.278, în scădere cu 8,99% față de perioada similară a anului trecut.

5.889 de petiții (93,8%) au fost transmise de către asigurați sau păgubiți, iar 389 de solicitări au fost transmise de către service-urile auto.

Cele 6.278 de petiții înregistrate în mod unic analizate și soluționate reprezintă 0,0404% din numărul total al contractelor de asigurare aflate în vigoare și 1,51% din numărul total de daune avizate de către asiguratori în semestrul I al acestui an.


Foto: asfromania.ro

Tags:
Ultima oră
22:12 - Octavian Jurma, avertisment cu privire la valul patru: Majoritatea cazurilor de COVID-19 sunt cu varianta Delta. Relaxarea este înspăimântătoare (VIDEO)
22:11 - De ce nu sunt desființate pensiile speciale? Claudiu Năsui: Nu e consens în coaliție. USR-PLUS, cu 15% în Parlament, trebuie să mobilizeze 51%. Când vezi votul, vezi adevărata poziționare a unui partid (VIDEO)
21:51 - Turiștii se plâng de prețurile de pe litoral. Cât trebuie să plătești pe un colac și o pereche de papuci de plajă la Mamaia dacă le-ai uitat acasă
21:35 - Claudiu Năsui: Clasa politică a inventat funcții inutile ca să existe salarizare pentru unii. Vrem să schimbăm legislația, să desființăm sinecurile. Cred că românii nu-și dau seama câte sinecuri sunt în statul român (VIDEO)
21:10 - Tánczos Barna nu mai vrea să vadă mașini mai vechi de 15 ani. Ce soluții propune ministrul Mediului pentru autovehiculele poluante
21:06 - Bogdan Aurescu, discuții cu Josep Borrell, șeful diplomației UE, despre implicațiile atacului asupra navei Mercer Street, în care și-au pierdut viața un român și un britanic. Mesajul ministrului
20:39 - Cât lemn s-a furat din pădurile României? Tanczos Barna: „Dacă hoţul nu este prins, nu ştii cu cât a plecat” (VIDEO)
20:33 - Alertă de caniculă și incendii de vegetație în Grecia. Două suburbii din Atena, unde se aflau și turiști,  evacuate din calea flăcărilor
20:13 - Universitatea Oxford: Spania, în fruntea listei vaccinărilor anti-COVID-19. Bulgaria şi România, în coada clasamentului
19:52 - Prețurile la Mamaia, din ce în ce mai mari. Cât a plătit un turist pe o friptură și cât a ajuns să coste porția de hamsii la malul mării